sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikonloppu ja jazzbrunssi
Helou muruset,

Äitienpäivä tuli tällä kertaa vietettyä Turussa, kun hommaa riittää ja ensi viikon sunnuntaina lähdetään porukalla Espanjaan!! Kuinka siistiä!! 

Harmittaa silti, etten päässyt juhlistamaan mammaa Kokkolaan, koska äitienpäivä on meidän perheelle aina ollut jotenkin arvostettu ja tärkeä tapahtuma ja yritämme siksi kaikki kolme likkaa aina päästä silloin kotiin. Kokkola on ikuisesti mulle se koti johon palaan ja jossa rentoudun. Muutenkin lapsuuteni koti on todella tärkeä minulle, koska olen aina asunut yhdessä ja samassa omakotitalossa. Mietin tässä juuri, että olen asunut Turussa jo syksystä 2009, mutta silti en koe tätä sinällään kodiksi mitenkään. Tämä on vaan paikka jossa asun ja suhtaudun kaikkien vuosienkin jälkeen tähän väliaikaisena ratkaisuna. Tosi hassua. :)  

Äitienpäivä on tärkeä päivä myöskin minulle, koska koen oman mamani esikuvana sekä älyttömän hyvänä kasvattajana lapsilleen. Musta tuntuu, että meidän perheessä kasvatus on onnistunut todella hyvin, koska ollaan kaikki kolme neitosta osattu käyttäytyä ilman sen suurempia teiniraivoja, salaryypyttelyjä, tupakointia tai muuta riehumista. Toisaalta ala-asteen kolmoselle olin aivan ylivilkas ja hulivili, mutta sitten rauhoituin. Mulla ei oikeastaan koskaan ole ollut sen tarkempia kotiintuloaikoja tai viikkorahoja sun muita houkutteita käyttäytymään hyvin. Muistan, että pienenä monilla kavereilla oli todella tiukka meininki ja oman huoneen siivous pelasi rahan saannilla. Meillä ei koskaan ollut tällaista. Jos oli sotkuista, niin siivosin huoneeni, koska en halunnut elää pölyn ja sekasorron keskellä. Oltiin jotenkin aika omatoimisia ja järkeviä kotiintuloaikojen sekä hankintojen suhteen jo pienenä. Meitä ei myöskään pakotettu kouluhommiin tai painostettu arvosanoihin, vaan haluttiin pärjätä ihan omasta tahdostamme ja hyvin on tähän asti sujunut tuo taktiikka meistä jokaisella. Urheilemaan mut kyllä pakotettiin astman takia, mutta toisaalta se nyt oli vaan hyvä asia. Sain harrastaa mitä halusin ja sain harrastuksiin aina kyyditykset ja parhaimmat välineet. Huonosta käytöksestä tukistettiin tai ilmaisiin pettymys käytökseen ja tämä toimi myös loistavasti meidän perheessä. Jokin välimalli siis vapaasta kasvatuksesta ja diktatuurista. :D Pidän aivan loistavana asiana myöskin sitä, että mut on pienenä viety paljon maalle mummolaan, marjametsään, sinimetsään ja traktoria ajamaan pelloille. Tai sitä, että olen koko ikäni ollut eläinten keskellä, navetassa ja ryöminyt pienimpänä hakemaan kissanpentuja lokasuojan välikatolta.  Rakastan kaikkia eläimiä ja osaan arvostaa kaikkea elävää oli se sitten puu tai käärme. Nämä ovat arvomaailmassani todella korkealla ja nautin suunnattomasti ihmisistä, jotka pitävät luonnon ja eläinten arvoa korkealla ja puolustavat näiden oikeuksia.

Kiitos siis siitä mama ja isi. :)


Me käytiin Emmin, Antin ja Jaakon kanssa lauantaina Aula Cafen Jazzbrunssilla tuossa meidän naapurissa. Tämä kyseinen ruokapaikka sijaitsee Aboa Vetus & Ars Nova -museon yhteydessä. Brunssin hinta on 18€ ja sisältää lämmintä sekä kylmää suolaista ja makeaa, salaatteja, tuoreita hedelmiä, leipää, karjalanpiirakoita, vihanneksia, nakkeja, croissantteja, juustoja, jogurttia, erilaisia levitteitä, tahnoja, tuoremehua ja kahvia yms eli aika perinteisen brunssitarjonnan.

Brunssin yhteydessä soi letkeä jazz-musiikki ja tilat ovat avarat. Jouduttiin kyllä ensin todella matalaan pöytään, jossa täytyi istua kaksinkerroin ja se oli vähintäänkin epämukavaa. Onneksi lopulta saimme normaalin pöydän ja päästiin keskittymään itse tarjoiluihin. Brunssi näyttää siis olevan melko suosittu, koska vapaita pöytiä ei juurikaan ollut. Hintalaatusuhde on mielestäni suht asiallinen, vaikka vertasin tätä mielessäni Fontanan lounaaseen, joka sisältää lämpimiä ruokia, salaatteja sekä jälkiruoan kahveineen ja maksaa alle 10€. Tälle brunssille oikea hinta olisi mielestäni lähempänä 13-15€. No mutta joka tapauksessa kaikille ruoka näytti maistuvan ja itsekin olin varsin tyytyväinen suolaisiin tarjottaviin, mutta ainakin tällä kertaa makeat herkut eivät juurikaan lämmittäneet. Ruuassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta jälkiruuat eivät tuottaneet positiivisia yllätyksiä myöskään. Vähän harmitti, että kermaisen vanukkaan seurana oli sulatettuja mustikoita eikä tuoreita versioita. Tai, että suklainen kääretorttu ei mennyt olleenkaan mulla alas.


Oltiin myös juhlimassa Turun yössä pitkästä aikaa, mutta meidän ilta oli vähän hämärä ja porukka baareissa vielä hämärämpää. Päälläni oli aluksi tämä söpö Primarkin hamelöytö, mutta muuttui lopulta rennommaksi suunnatessamme Klubille kuuntelemaan paikallisbändejä. :D

/ Marjo

6 kommenttia:

 1. oiskohan täälä kokkolassa jossain hyvää brunssia! en oo koskaan ajatellukkaa. mäkin vietin tänä vuonna elämäni ensimmäistä äitienpäivää :) joten lapsiarjessa vois olla luksusta löytää jostain hyvä brunssipöytä! viikonloppu aamusin kelpais hyvin se valmis pöytä toisinaa! ;)
  ihana farkkupaita<3
  mun pitäs melkee itekki päästä kampaajalle vielä kerran ennen "kunnon " kesän alkua. vähän sävyä ja kuivaa latvaa pois. huomasin eilen että hiukset yltää jo lähes alaselkään ja tänään että otsis kasvaa jo suuhun asti :D time to do something!
  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. munki mummola on ollu maalla<3 on kuvia ku istun yli isoissa kumppareissa kalassa mato ongella tai kävelen keskellä peltoa kulkevalla polulla ja ympärillä kasvavat oljenkorret on paljon pidempiä ku pikkunen neiti kesäheinä ♡ voi niitä aikoja

   Poista
  2. Enpä muuten olekaan kuullut Kokkolan brunsseista! :D Kerro mullekin, jos selviää. Oliskin ihana mennä siellä joskus brunsseilemaan pitkän kaavan kautta. Ihanaa myöhästynyttä äitienpäivää sinne hei!! <3 Huhuu sullapa on sit pitkä tukka!! Älä vaan liikaa leikkaa, kun pitkät tukat alkaa kohta olla harvinaisia, kun kaikki leikkaa polkat... ;D Mummola maalla on ollut parasta mun lapsuudessa :) Kiva, jos sunkin baby pääsee sinne jatkaan perinteitä!!

   Poista
 2. Kerron joo jos onnistun sellasen löytämää ☺ ja kiitos, oli kyllä aika utopista saada äitienpäiväkortti tolta paremmalta puoliskolta. Lahjaks tuli lexingtonin hajuvesi <3 ja tukasta, joo en leikkaa, pitkä tukka on hyvä �� ois orpoo ilman tätä pehkoa �� mun mummot on valitettavasti nyt rantautunu kaupunkii, mutta poitsun isän puolella asutaan maalla, joten sitä kautta saa hänkin nauttia maaseudusta ☺ sitten peltoautolla ajelusta sitte joskus ;) mun puhelin on huollossa ja mulla on tollanen mooseksem aikanen nokia läppä puhelin nyt käytössä. Ajattelin että tuun kirjottelemaa tänne taas ku se puhelin tulee, mutta siinä näköjään kestäö ni täytyi tällä tabletilla nyt tulla tänne kommentoimaaN. Se on vähä vaikeeta ku blogit ja muutki sivut on aina vähä erilaisia eri laitteilla ☺
  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se lexingtonin hajuvesi on tosi hyvän tuoksuinen!! :D Oon monta kertaa tuoksutellut sitä ja ajatellut että olis loistava arkituoksu.

   En muuten ole ikinä tajunnut katsoa, miltä mun blogi näyttää tabletilla, niin pitääkin tarkastaa, että kaikki näkyy ihan oikein. :D Hyvä vinkki!! Hahaaa peltoauto kuulostaa päheeltä!!! :D

   Poista
  2. joo se perus on ihana arki tuoksu, nyt sain tätä summer breeze lexingtonia. kesänen <3 (puhelin tuli eilen huollosta jee!) taas helppo tehä visiittejä täälä :) )
   joo peltoauto on kyllä kokemus �� :D

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!