maanantai 4. toukokuuta 2015

Málaga ja Torremolinos ostos- ja ruokavinkit


Yritin viikonloppuna duunissa ollessani kirjoittaa postausta Málagasta, Torremolinoksesta ja Espanjasta yleensä, muttei siitä mitään tullut, kun netti toimi ennennäkemättömän surkeasti. 

Nyt olen kuitenkin täydessä terässä taas Turussa ja juuri tällä hetkellä on niin jännittävät sekameteli muffinssit uunissa, että innolla odotan, mitä niistä tulee. :DTosiaan Espanjaan palatakseni sinne suuntaavalle tässä pari vinkkiä tai muuta pohdittavaa. Ruoka 


Söimme matkalla paljon erityyppisiä ruokia. Niin Espanjalaista, roskaruokaa kuin muitakin maailman keittiöitä. Ruokapaikkojen taso oli ylipäänsä melko hyvä tai sitten onnistuimme hakeutumaan vaan hyviin paikkoihin. Perinteisesti rankkasimme ruokapaikat sen perusteella, kuinka paljon paikallista väkeä niihin eksyi tai kuinka suuri nälkä meidät yllätti ja mikä oli tällöin paras lähimmistä vaihtoehdoista. :D 

Paellaa söimme pariin otteeseen eri paikoissa ja kummassakin laatu oli aika samanlaista. Hinta pyöri siinä 16-19€ kahden henkilön pannusta, josta kyllä riitti vielä muillekin närppimistä. 

Restaurante Pedro, joka löytyy Torremolinoksen turistirannalta ja aika epäilyttävissä puitteissa, veti paljon paikallisia syömään ja siksi päädyimme sinne paellalle. Ruoka oli melkoisen hyvää ja hintakin edullinen, joten suunnatkaa tänne!
Tapaksia napsimme tämän tästä yleensä viinilasillisten kera ihan extempore paikoissa kapeiden kujien tunnelmallisissa kuppiloissa. Mun lempparit on ehdottomasti pikkumustekalat eli calamaritos tai calamares eli paistetut mustekalarenkaat. Nämä kustantavat siinä 2-4€ kuppi tai lautasen koosta riippuen. Viinilasin hinta pyörii siinä 1-3€ välillä ja viini oli joka kerta aivan mainiota!

Myös perinteiset churrot, eli uppopaistetut taikinapötkylät täytyi testata. Nämä ovat espanjalaisille herkkuja, joita he syövät mm. ilmeisesti aamupalaksi tai vaikka baarin jälkeen pikkunaposteluna. Eivät kyllä itseäni oikein hetkauttaneet ja taitaa mun osalta jäädä churrojen syönti tähän. 
Gringo's eli texmex -henkinen safkapaikka Benalmádenan satamassa on kyllä myös mainitsemisen arvoinen. Päädyttiin tänne vaan hirveässä nälänpuuskassa ja läheisen sijainnin takia. Sattumalta löydettiin kunnon helmi. Näköalat ravintolasta ovat upeat ja ruoka sitäkin herkullisempaa. Meidän poppoosta muut söivat tacoja, kun taas minä päädyin hamppariin. Tässä kyseisessä Gringo's burgerissa oli karamellisoitua sipulia, pähkinöitä, paistettu vuohenjuusto ja mehevä pihvi. Niin tajuttoman hyvää.  Ja niin olivat kuulemma tacotkin. Hinta oli kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen vain 12€!!

Mä rakastan texmex ruokaa varmaan eniten kaikista ruokakategorioista ja sitä sai myös Málagassa pikaruokamuodossa Taco Bellista, jess!!! Ihan uskomattoman hyvää läskiruokaa, jota täytyisi kyllä saada myöskin Suomesta. Tässä seuraava herkkuketju Burger Kingin jälkeen Suomeen! Maustetut ranskikset ja cheddar dippi ja siihen kylkeen pieni fajita ahhhh...
Shoppailu


Lyhyesti ja ytimekkäästi Torremolinoksesta ei mielestäni löydy hyviä ostospaikkoja muuta kuin Pull&Bear sekä Stradivarius keskustassa. Paljon laajempi valikoima sen sijaan löytyy Málagasta. Torremolinos on juuri sellainen perinteinen turistirysä turistikojuineen, joita yleensä kartan, mutta ajankohdan takia se sopi meille hyvin, koska huhtikuussa sitä eivät vielä ole kaikista hulluimmat turistit valloittaneet.
Málagassa parhaat ostospaikat ovat ehdottomasti El Corte Inglés, Centro Histórico ja Larios Centro. El Corte Inglés ja Larios centro ovat saman kadun varrella (Avenida de la Aurora)
 varmaan 600 metrin päässä toisistaan ihan lähellä Ceranías junapysäkkiä. 


El Corte Inglés on hyvin Stockmann -tyylinen tavaratalo merkkivaatteilla ja sieltä löytyy myös ihan perinteisiä edullisempia merkkejä. Löytyy myös selektiivistä kosmetiikkaa, kenkiä, vaatteita ja asusteita. Mun ehdoton lemppari oli joku paikallinen kosmetiikkamerkki Etnia, jolla oli aivan taivaallisia kesäisiä lämpimiä tuoksuja. 

Larios Centro on ostoskeskus, jossa voi syödä ja shoppailla. Edullinen ja herkullinen syömäpaikka on Pans & Company, josta saa täytettyjä leipiä hampparityyliin ja ranskiksia n. 6€ ateriahinnalla. Söimme itse täysjyvä juusto&pekonileivät ja ateriaan kuului myös ranskikset, sipulirenkaat ja nugetteja sekä iso kokis. Nams! 

Larios Centrossa oli paras ja ehkä mieluisin kauppatarjonta mm: Zara, Primark, Zara Home, Bershka, Blanco, Pimkie, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Foot Locker ja Springfield yms. Yksinään Primark tarjosi niin valtavan valikoiman ja edulliset hinnat, että ehdottomasti haluan sinne parin viikon päästä uudestaan!
Lisää shoppailtavaa ja nähtävää löytyy sitten vanhasta kaupungista eli Centro Históricosta, jossa kuljetaan jalan ja autoilla on tänne vaikea pääsy. Pääkatu on Calle Marques de Larios tai La Calle Larios, jolle oli muuten levitetty pitkä ja näyttävä punainen matto tuntemattomasta syystä. Täältä löytyy mm. Mango, Massimo Dutti, Bershka ja Zara joltain sivukadulta, mitä ei millään löydetty./Marjo


2 kommenttia:

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!