sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Torremolinos


Heippa täältä Espanjasta!

 Istutaan tässä just 15km käveleskelyn jälkeen meidän hotellin terdellä. Aurinko on paistanut oikein ihanasti tänään, mutta kohtalaisen kova tuuli tekee siitä erittäin petollisen ja mun nenänpää ainakin punoittaa jo uhkaavasti. Ollaan tänään eksytty vahingossa paikallisille kirppikselle/markkinoille ja kävelty pitkin poikin Torremolinosta ja Benalmadenan satamaa. Tää maasto on täällä todella vuoristoista, mikä on mun mielestä vaan ihanaa. Eilen käveltiin Torremolinoksen keskustaan ja käytiin siellä Stradivarius ja Pull&Bear vaatekaupoissa. Mukaan tarttui pari paitaa, mutta kunnolla mennään shoppailemaan tässä joku päivä ensi viikolla sitten Málagan keskustaan, jossa tarjottavaa on suurkaupungin tyyliin. Täällä kulkee paikallisjuna cercanías C1 Fuengirolan ja Málagan välillä, jolla pääsee liikkumaan vain muutamalla eurolla eli sillä varmaan mennään sitten.  

Ihan superkätevä vinkki muuten kaikille matkustaville on ladata ilmainen kännykkäkarttasovellus Sygic ja sovelluksen kautta ladata sen maan kartta, jonne on matkustamassa. Latauksen jälkeen tämä kartta toimii ilman nettiä ja GPS:n kautta paikallistaa ja toimii reittisuunnittelussa mainiosti! :)

Meidän hotelli on aivan mielettömän kaunis, vaikkakin hieman ränsistynyt vanha espanjalaistalo. Ollaan kaikki aivan haltioissamme tämän talon charmista. Tämä on juuri sellainen kuin haettiinkin. Ei haluttu mitään uutta tylsää "luksushotellia" vaan perinteistä yöpymistä, kaunista arkkitehtuuria ja andalucialaista tunnelmaa. Tämä talo on hyvin salaperäinen monine portaikkoineen, monivärisine ruusuikkunoineen ja ovineen. Voisin niin kuvitella asuvani täällä ja fiilistellä pieniä yksityiskohtia ikuisuuden.
Netti on täällä muuten aivan surkea. Yhden kuvan lataamiseen tänne blogiin menee lähemmäs 10 minuuttia. Joten päivittelen sitten lisää Suomessa. :D

Ruoka täällä on järkyttävän hyvää ja varsinkin kaikki tapakset (n. 1-2€). Nam! Hintataso Suomeen verrattuna kalleimmissa paikoissa on aika sama, mutta pitämällä silmänsä auki voi tehdä vaikka mitä löytöjä ja ehdottomasti kannattaa kyttiä paikallisten suosimia paikkoja. Juomat taas ovat todella edullisia ja viinilasillinen kustantaa ravintolassa eurosta ylöspäin. Viini on täällä myöskin todella pehmeän makuista ja hyvää. Sitä voisi litkiä päivät pitkät sen edullisen hinnan (viinipullo ruokakaupassa (0,95€-4€) ja maun takia. Punkku on varsinkin erityisen herkullista. 

Suihkut on toiminut täällä tosi hyvin ja lämmintä vettä on riittänyt. Tää on sellainen asia, joka ulkomailla aina jännittää. Sähköt taas toisaalta nyt on mitä on. Meidän huoneesta on ilmastointi rikki, joten sinne on tuotu sähköpatteri sen tilalle. Tämä patteri sitten ilmeisesti vie ihan sairaasti virtaa, koska sulake paukkuu tämän tästä. Siivous taas toimii tässä hotellissa tehokkasti. Huoneet on koko ajan aivan tiptop. Pyyhkeet on pienet läpyskät eikä ne ole mistään kotoisin. Mua aina ihmetyttää ulkomailla suuresti jumalaton huuhteluaineen käyttö. Hitto, että itsensä on vaikea kuivata suihkun jälkeen, kun kylpypyyhe tuoksuu hemmetin hyvältä, muttei ime mitään! :D
Mä olen täällä aivan rakastunut paikalliseen maitokahviin ja tietenkin espanjan kieleen. Tässä hotellissa tarjotaan pienimuotoinen aamupala mielettömän kahvin kera. Odotetaan kaikki joka aamu vaan tätä suurenmoista kahvia. :D Espanjan kielen taidoista on kyllä hyötyä. Todella monessa paikassa ihan nuoretkin puhuvat huonosti englantia ja lähes kaikki kommunikointi on osaltani toiminut täällä espanjaksi ravintolatilauksista muuhun asiointiin. JA HEI MUUTEN; Päätettiin kaveriporukalla, että tullaan ens kuussa Espanjaan erään meidän kamun huvilalle ja varattiin itseasias jo lennotkin! :D Haha tulee olemaan niin kivaa!!!! 

Lisää kuvia muuten Intragramissani täällä. :)

/Marjo2 kommenttia:

 1. Ääää määkin haluan!! :D Ihanan näköstä! Rakastan kans just tollasia mysteerirakennuksia, joissa on parvekkeita ja portaikkoja ja käytäviä ja vaikka mitä eri ulottuvuuksia! Ulkomailla saa aina ihastella noita kun Suomessa on niin paljon tylsiä laatikkotaloja.... :D Ps voisitteko ottaa mutki mukaan sinne huvilalle....voisin vaikka toimia personal cheffinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hotellina niin ihana, mystinen ja hurmaava kaikin puolin! <3 Arvaa vaan kävikö vielä arvoituksellisemmaksi, kun samalla luin Da Vici koodia kaikesta symboliikasta ja mysteereistä!!

   Suomessa on kyllä niin useassa paikassa ruma arkkitehtuuri tai muhun se ei ainakaan iske! :D Tule ihmeessä meille cheffiks, se vasta tekiskin gutaa, että vielä kuuluis oma kokki tohon settiin! ;D

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!