maanantai 9. maaliskuuta 2015

Málagaan


Heissan,

Me ollaan tosiaan menossa huhtikuun puolessa välissä Málagan seudulle Espanjaan ja ajateltiin vuokrata auto, että päästään katsomaan kaikkia hienoja paikkoja siinä lähettyvillä. Hotellia/asuntoa ei kyllä vielä olla varattu, koska valikoimaa on ihan tajuttomasti. Suunnittelen jo urakalla kaikkia ihania kesäisiä asukokonaisuuksia ja ostinpa uudet aviator Raybanit gradient- värisinä nyt, kun kevätaurinko on parina edellisenä päivänä meitä oikein urakalla hellinyt. :) 

Asoksella muuten tosi laaja valikoima Raybanin aurinkolaseja, omani ostin viikkarilta 
Ja Boohoolta löytyy kaikista paras ja edullinen valikoima maxihameita. Teinkin sinne jo tilauksen ;)
(tällä hetkellä myös ilmaiset toimitukset koodilla EUFREE)
Mulla on matkustelussa aina hirveä ongelma sen ristiriidan kanssa, että vihaan turistikeskittymiä ja esim. Dubaihin mua ei sais millään. Haluan mennä matkalle paikkaan, jossa on alkuperäiskulttuuria ja historiaa vuosisatojen ajalta. Kaipaan autenttista elämää ja kulttuuria, makuja ja tuoksuja. Toisaalta pidän myös shoppailusta, joka ei oikein onnistu missään pikkukylässä. 
Tästä syystä tuo autonvuokraus kuulostaa oikein lupaavalta, koska voin viettää päivän ihmisvilinässä, mutta illaksi karata omiin oloihini. Joku valmiiksi rakennettu lomakylä, joissa ei vahingossakaan näe yhtään paikallista ihmistä, on mun pahin painajainen. :D Musta on myöskin ihanaa, jos asukkaat eivät puhu hirveän hyvin englantia, jolloin paikallistakin kieltä on mahdollista päästä käyttämään! Tässä tapauksessa Espanjaa, jonka lukemisen olen aloittanut jo lukiossa. 


Tässä pari kuvaa Málagasta ja sen lähiseuduilta(Pics from Pinterest)


Málaga sijaitsee Etelä-Espanjassa Costa del Solilla. Lukemani mukaan Málagassa on uutta ja vanhaa arkkitehtuuria sekoitettuna rantakulttuuriin. Siellä pikkukujat ja värikkäät vanhan kaupungin rakennukset sekoittuvat historiallisiin paikkoihin ja museoihin, mutta myös tasokkaisiin ravintoloihin ja yökerhoihin. Málaga on iso kaupunki (melkein 600 000 asukasta), joten ostostarjontaa ja nähtävää näyttää olevan vaikka millä mitalla. Pablo Picasso on syntynyt Málagassa ja sieltä löytyy myös Alcazaba linnake. Mulle paikallisten kirkkojen näkeminen on myös aina mieluista kokemus.

Meidän huhtikuiseen matkavalintaan vaikutti oikeastaan eniten se, että päästään johonkin lähes varmasti lämpimään paikkaan, koska huhtikuussa on Euroopassa vielä niin epävakainen ilmasto. Kesähelteillä Málaga on jopa liian kuuma 40 asteen lämpötiloilla, joten kevät onkin oiva aika matkustaa sinne. Pomppu Espanjan tuntijana suositteli meille yöpymistä Torremolinoksessa ja voikin olla, että sinne päädytään! Se sijaitsee noin 18km päässä Málagasta eli automatka pitäisi sujua vikkelään. 

Ilmeisesti rannikolla sijaitseva Marbella on superrikkaiden pyhäkkö ja hintatasokin on siellä muita paikkoja korkeampi, siksi ei sinne. Fuengirola taas ei kiinnosta mua suomalaisten tukikohtana. Ei ole kiva mennä ulkomaille ja kokea olevansa Turussa. 

Mietittiin myös yöpymistä Mijas-kylässä, joka on Fuengirolan yläpuolella oleva pikkuruinen valkoinen, kaunis, ja rauhallinen kylä, mutta ilmesesti jopa liiankin rauhallinen. Harmi, koska kuvien perusteella näköalat ovat jotain ihan uskomatonta! Halutaan kuitenkin jotain elämää ympärillemme. :D

Tuo ylläoleva kivikkoinen rantakuva on kuvankauniista Nerjasta. Tämä pieni kaupunki tunnetaan sen rauhallisesta elämäntyylistä ja vehreästä luonnosta.
Nerja sijaitsee kuitenkin ehkä vähän liian kaukana Málagasta n. 53 km, joten näillä näkymin sinne ei varmaankaan mennä.Jos muuten löytyy vinkkejä tuonne päin Espanjaa, niin kertokaa ihmeessä, olisin kiitollinen!!! 
Nyt täytyy vielä vähän pelata Raymania, koska ladattiin se just pleikkarille. :D


Gonatt,
Marjo


2 kommenttia:

  1. Tulkaa Granadaan! Täällä ei kukaan paikallinen puhu englantia ;) autolla se matka Malagasta on noin 2 tuntia vaan. Ja täällä on ihania näköaloja ja pikkukujia! Ja Malagassa kannattaa kiivetä sinne Alcazabaan, huikeet näkymät sielläki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varattiin sit vihdoin ja viimein hotelli torremolinoksesta! :D se on sellanen oikein herttainen ja perinteinen old school hotelli, jee! Voitaishan me tullakin esim just siellä granadassa käymään ;D Sun kuvien perusteella tosi nätin näköistä! ;)

      Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!