tiistai 20. tammikuuta 2015

Super herkullinen Linssi-porkkanakeitto



Tarvitset:

1 prk (285g) esikeitettyjä linssejä ( tai 1,5 dl kuivattuja)
500 g porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas chili
1 rkl oliiviöljyä
 pala tuoretta inkivääriä (ruokalusikallinen)
0,5 tl kurkumaa
5 dl kasvislientä
1 prk (200 g) kookosmaitoa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
(pikkuisen hunajaa)

pinnalle:
nokare smetanaa, hampunsiemeniä, fetaa yms




Valmistusohje


1. Valuta esikeitetyt linssit. (huuhtele kuivatut)

2. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli, chili ja valkosipuli.








3. Kuullota sipuleita, chiliä ja porkkanapaloja öljyssä hetken aikaa. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää joukkoon kurkuma ja kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat tuntuvat täysin pehmeiltä. (tässä kohtaa lisää keittoon myös kuivatut linssit käyttäessäsi niitä)

4. Lisää joukkoon linssit ja kookosmaito. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Kuumenna ja mausta keitto. Silkkisemmän keiton saat siivilöimällä.

5. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Annostele keitto lautasille ja nosta pinnalle nokare smetanaa ja hampunsiemeniä. (Koristele esim vesikrassilla)


Aivan ihanaa keittoa, nams! :)


Tiesittekö, että Linsseissä on 24g proteiinia sataa grammaa kohti kun taas naudanlihassa keskimäärin 19,3g !! :) Eli hyvä proteiinilisä treenaajalle vaikkapa!




/Marjo

2 kommenttia:

  1. Googlettelin linssiporkkanakeittoja ja päädyin blogiisi. Tein keiton tällä reseptillä ja ihan mielettömän hyvää tuli.

    Kielo

    VastaaPoista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!