torstai 11. syyskuuta 2014

Sealife

Viimeajat ovat olleet ihmistä koettelevia ja siksi blogi on jäänyt taka-alalle. Asioita on täytynyt priorisoida ja henkinen tasapaino on heitellyt stressin, erään menetyksen ja muiden ikävien sattumusten takia. Samaan aikaan tuli vielä muutto Turkuun, joten mielenhallinta ja hyvinvointi ovat olleet ykkösinä nyt.

Olimme viime viikonloppuna purjehtimassa Turun saaristossa sekalaisella porukalla. Intiaanikesä soi meille lämpöä ja vene täyttyi herkkuruuista hampunsiemenistä karkkipusseihin. Mielen sai nollata aivan kokonaan kauniiden maisemien ja rentouttavan seuran kera. Viikonloppuna kohtasivat eri ruokakulttuurit ja elämäntyylit. Tehtiin vadelmaista kaurapuuroa, johon heitettiin vähän hampunsiemeniä sekaan. Keitettiin myös riisiä, joka sai kaverikseen punaisia linssejä ja kasan erilaisia voimakkaita mausteita. Kyllä pistää omatkin kokkaustaidot pohdituttamaan tämän jälkeen. :D Eräs herrasmies oli jopa myöhästyä koko reissusta, koska paistoi meille uunissa äärettömän herkullisen ja terveellisen leivän.

Luolissa seikkailu, meikittömyys, sotkuinen tukka, lasillinen punkkua, musiikki ja iltamyöhäiset keskustelut elämästä tekivät kyllä mulle niin hyvää. Herääminen merenrannassa kirpeään tuulenvireeseen suomalaisten perinnemaisemien siintäessä taustalla saa kyllä paantuneimmankin mielen kirkastumaan. :)

Postaus käyttämistäni superfoodseista on tulossa tuota pikaa, nyt kun arki alkaa rullata uudessa kodissa ja mieli on puhdistettu! ;)


Tässä teille kuitenkin eräs loistava vinkki torjumaan syysmasennusta ja flunssaa. Sitruuna boostaa aineenvaihdunnan liikkeelle aamusta lähtien ja macan tasapainottaa hormonitoimintaa ja sisältää myös runsaasti proteiinia, tärkeitä mineraaleja mm. rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. Se sisältää myös lukuisia muita mineraaleja (mm. jodia), B-vitamiinia, tärkeitä rasvahappoja sekä aminohappoja. Tätä sekoitusta olisi kuitenkin hyvä käyttää enintään kolme viikkoa putkeen ja sen jälkeen pitää viikon tauko välissä.
.

3/4 teelusikallista maca-jauhetta (aloittelijoille riittää 1/4)
n. ruokalusikallinen sitruunan mehua
ja vettä haluttu määrä


Viikonloppu tulee vietettyä Kokkolassa, joten palataan asiaan sieltä! 

/Marjo

2 kommenttia:

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!