torstai 14. elokuuta 2014

Wellness Part 1


Näin syksyn kynnyksellä alkaa hyvinvointi ja ihonhoito kiinnostaa aina kesään verrattuna tuplamäärän. Kesällä rusketus ja aurinko antavat anteeksi ihon pieniä virheitä ja virtaakin on enemmän olla hyväätekevässä ulkoilmassa. Meikkaaminen tai hiustenlaitto ei edes tunnu kovin tärkeältä, koska kuumuus ja kosteus kuitenkin töhrii meikin ja hiukset pörrööntyvät. Syksyllä täytyy turvautua tujumpaan kasvovoiteeseen, lisävitamiineihin ja sopeuttaa kalpenevaan ihonsävyyn parempi meikki. Täytyy miettiä kosteuttavampia hiustuotteita, koska kuten esim. mulla kuivuu päänahka muuten korpuksi. Yleisestikin kesä on sitä aikaa kun rakastan lenkkeilyä ja syksyisin siirryn takaisin kuntosalin puolelle, jossa tarjotaan monen muun lisäksi yhtä mun alltime "lempparijumppaa" joogaa. Joogaahan voi toki harrastaa myös kotonakin, kuten minä tänään raajat kipeinä eilisestä salituokiosta.

Tässä aivan huippufiiliksen tuova aineenvaihdunnalle kyytiä antava 20 minuutin jooga ihan vasta-alkajillekin. Ihana fiilis kun veri lähtee kunnolla kiertämään ja kehoon tulee tasaisen lämpöinen tila. Tehokasta jumppaa oikein tehtynä, muttei kuitenkaan liian raskasta ollenkaan. Ennemmin leppoista kehonhallintaa.


Eräs lukija tuossa kyselikin jo postausta käyttämistäni lisäravinteista/superfoodseista. Sellainen postaus on tässä kovaa kyytiä kehitteillä, kunhan itsellenikin selvennän ensin, mitkä ovat olleet ne kuningastuotteet mulle! :)

Mua kyllä vähän ärsyttää ja epäilyttää tilata hyvinvointituotteita ulkomailta. Periaatteessa samoja saisin Suomesta, mutta toisaalta jenkeistä tilattuna pakkaukset ovat luomuna usein huomattavasti edullisempia. Olen tässä pikkuhiljaa innostunut kuitenkin Suomen luonnon tarjonnasta, jotka monet tuppaavat unohtavan täysin. Katoavaa kulttuuriperintöä ja hyödyllistä sellaista on taito hyödyntää metsän antimia. Tällä viikolla joka päivä tuoreita mustikoita vetäneenä, itsepoimittuja sieniä syöden ja itsekasvatetusta kurkusta iloiten, haluankin tehdä jonkinlaisen "yrttiretken" ja napata talteen jotain hyödyllistä näin kokeilumielessä. Monen kasvin kohdalla olen jo myöhässä, mutta esim. nokkosen siemenet kuulostavat mielettömiltä terveyspommeilta, joten niitä voisin käydä etsimässä. Tässä loistoblogissa lisää tietoa.


Sainpas muuten Lumenelta kokeiluun kohta kauppoihin ilmestyviä huulipunakyniä ja muutaman kynsilakan. Kivoja nämä Natural Code lakat, kun ovat niin pienoisia, etteivät kerkeä kuivua monien muiden kynsilakkojen tavoin purkkeihinsa ja ovat edullisia myöskin.Testasin tätä pinkkiä versiota mun tämänhetkisiin minikynsiin, jotka ovat geelien jälkeen naurettavan pehmeät ja lyhkäiset. Lakka on ehkä jotenkin liian maalimaista omaan makuuni. Pidän enemmän hiukan ohuemmista kynsilakoista kuten tämä hento vaaleanpunainen lakka ylläolevassa kuvassa. Pinkki saikin väistyä ja tilalle tuli hennompi vaaleanpunainen puuterisävy.


Tässä kuva tuosta maalimaisesta kirkkaasta pinkistä.Huulipunakynistä tulossa lisää juttua sitten, kun olen näitä kaikkia värejä päässyt testaamaan. Mielettömän kiva ensikosketus oli ainakin tuohon samaisen pinkkiin versioon. Väri on kevyt, mutta kuitenkin esiintuleva ja kostea.


Nyt kuitenkin aikaisin nukkumaan, koska huomenna meillä on "Navettabileet" työporukan kanssa ja sitä ennen vähän pesistä! ;)


/Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!