maanantai 11. elokuuta 2014

Wedding Outfit


Mun piti alunperin pukea aivan eri mekko viikonlopun häihin, mutta perjantaina tuskastelin puolirikkinäistä vetoketjua, enkä halunnut ottaa stressiä enään sen repeämismahdollisuudesta, joten kipitin Aukiaan hakemaan itselleni uuden mekon ja uudet korkkarit lähtivät matkaan myöskin. Mekko on silkkiä ja merkki Tiger of Sweden. Pidän todella sen laadukkaasta kankaasta ja imartelevasta mallista. Kuvassa mekko takaapäin kuvattuna. Kiva läpinäkyvä selkämys pakotti käyttämään "silikonirintsikoita", jotka päättivät juuri hotellin lähtömetreillä revetä keskeltä kahtia. Oli sitten hyvin jännittävää pitää ns. kahta kananfilettä ja luottaa niiden pysyvyyteen. :D Ihme ja kumma ne pysyivät, vaikka iltahumuissa tuli sairaan kuuma ja muutenkin läpyskät olivat ainakin viisi vuotta vanhat!! Aika ostaa uudet ensi kerralla. 

Erikoista muuten, kuinka monet "rikkovat" hääjuhlien pukukoodia ja pukeutuvat valkoiseen, kokomustaan tai kirkkaanpunaiseen mekkoon. Tai sitten eivät vaivaudu peittämään hartioitaan kirkossa ollessa. Nämä ovat minusta sellaisia asioita, jotka kielivät juhlaparin sekä perinteiden kunnioitusta. Aika monet varmaan kesähelteillä jättävät sukkahousut kotiin ja siitäkin voidaan olla monta mieltä, mitkä värit luetaan ns. vaaleisiin sävyihin. Kuitenkin nuo muut etiketissä luetellut asiat on mielestäni hyvä pitää mielessä. Harva varmaan tulee edes ajatelleeksi näitä värikoodeja juhlavaatteita valitessaan. Minun onkin yleensä tapana varmistaa nämä asiat ennen fiinimpiin tapahtumiin lähtöä.

"Morsiamen puvun väri on perinteisesti valkoinen, mutta morsian voi valita itselleen parhaiten sopivan sävyn. Nykyisin morsiamet valitsevat jopa värillisen puvun. Koska valkoinen väri on varattu morsiamelle, vaikka hänen pukunsa ei olisikaan valkoinen,  naisvieraiden asun ei tule pukeutua kokovalkoiseen. Naisvieraiden tulisi välttää myös kirkkaanpunaista asua, sillä se saattaa vetää liikaa huomiota sekä mustaa asua, joka on surun väri. Lisäksi koska usean morsiamen puku on nykyisin vaalean sävyinen, on naisvieraiden parasta välttää myös vaaleita sävyjä.
Häihin sopivat asut naisille ovat kevyet jakkupuvut, kotelomekko tai muu juhlamekko. Asuun valitaan pieni asuun sopiva käsilaukku. Etiketin mukaan naisen ei tule juhlia ilman sukkahousuja tai sukkia vaikka olisi kuuma hellepäivä. Kirkkohäissä naisten on kohteliasta peittää käsivartensa vihkitilaisuuden ajaksi esimerkiksi jakulla tai näyttävällä juhlahuivilla. Käsivarret voidaan näyttää vihkitilaisuuden jälkeen ja hääjuhlan aikana."

Häissä olen viimeksi ollut joskus pikkulikkana, joten oli jo aikakin verestää muistoja ja päästä viettämään perinteikästä rakkauden juhlaa. Koskettavia hetkiä ja tunnelmointia ei ainakaan puuttunut ja herkullinen ruoka kruunasi koko kokonaisuuden. Puhumattakaan siitä fiiliksestä, kun saa pukeutua juhlavasti ja nauttia seurstelusta kera skumppalasin ja herkkujen. 

Mietin tässä juuri, että on kyllä rankka tämä elokuu kaikkine pirskeineen ja matkusteluineen. Onneksi kämppä on nyt kuitenkin Turusta löytynyt, joten kohta onkin muutto edessä, jess jess!! Tämä tuleva uusi kämppä on nimittäin niin kiva, että fiilistelen jo nyt.


Maxi dress from Tiger of SwedenUudet laadukkaat korkkarit Steve Maddenilta. Erittäin hyvä malli jalkaan, vaikka korkeat olivatkin. Jaksoin juhlia näillä klo 15 eteenpäin ainakin sinne 23 asti! ;) Sitten luovutin ja vaihdoin matalat kengät. Jestas sitä autuutta!!

New heels from Steve Madden


Söpö mätsäävä rusetti :)


Matching bow tie


Mikä näitä Suomen hotellien sisustuksia vaivaa?? :D:D Tökeröitä kyllä.


Kiva hääohjelmaidea, hääbingo!


Mun halkiolla varustettu mekko ei pahemmin kuviin päässyt, mutta sehän kielii vaan pirskeistä, jossa keskityttiin itse olennaiseen! ;)


Herkullista hotelliaamupalaa <3
/Marjo

2 kommenttia:

  1. kannattais varmaan mennä laadukkaampaan hotelliin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltais varmaan mentykin muualle, jos Nokialla olis ollut tilaa muissa hotelleissa, buuu :(

      Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!