tiistai 29. heinäkuuta 2014

Web Shopping


Tänään oli mukava maanantai mm. sen takia, että mua odotti töistä tultuani kolme pakettia kotona ja kävin vielä hyvillä iltajumpilla myöskin. Mullahan on tosiaan tässä joku tilausvimma meneillään, mutta eiköhän se kohta laannu. On vaan ollut niin paljon kaikkea, mitä olen tarvinnut. :D

Missguided:lta tilasin alla olevan "scubahameen" ja kolme mekkoa. Jospa jonkun niistä voisin pukea päälleni ensi viikonlopun häihin. Laatu vaikuttaa todella hyvältä, vaikka tuotteet tietenkin paketista tullessan vähän ryppyisiä olivatkin. Kaikki näistä olivat vielä alessa, joten paketin loppusumma ei ollut päätä huumava. Heidän nettikaupasta on ilmaiset toimitukset Suomeen yli 50€ tilauksissa ja tuotteet tulivat niinkin nopeasti briteistä kuin viidessä päivässä kotiovelle. Kannattaa kurkata!


Iherbistä tilasin pari vitamiinipurkkia. B-vitamiinin jaksamiseen ja mielen tasapainoon ja C-vitamiinin tulevaa syksyä varten tuomaan energiaa ja ehkäisemään flunssaa. 

Tilasin myöskin chia-siemeniä, joita on monessa terveysblogissa hehkutettu. Minusta on kiva testailla kaikkia kohtuuhintaisia "terveysruokia" ihan vaan jo kokeilunhalusta. 

Suomesta siemeniä saa esim. täältä!


 
Reseptejä chia-siemenistä. Ei luoja kuinka hyvännäköisiä!!!


CocoVi:n sivuilta: "Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa."Laadukkaat chia-siemet ovat käsittelemättömiä, kuorellisia kokojyviä, jotka eivät maistu juuri miltään. Siksi niitä onkin helppo lisätä sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.
Chia-siemeniä voi syödä sellaisenaankin, vaikka yleensä niitä käytetään juomien ja ruokien lisäkkeenä. Siemeniä voi lisätä mm. muroihin, kastikkeisiin, vanukkaisiin, vihannes- ja riisiruokiin, uuniruokiin ja jogurtteihin. Koska chia-siemenet sitovat nestettä, sopivat ne esimerkiksi erilaisiin leipätaikinoihin ja piirakkapohjiin.

Chia-siemenistä muodostuu geeliä, kun niitä liotetaan nesteessä ja tämä on ehkä turvallisin tapa käyttää siemeniä, koska joillekin olen lukenut tulleen vatsakipuja liottamattomista siemenistä. Siemeniä kannattaakin liottaa vedessä 15-60 min ennen käyttöä, nesteen ja siementen suhde on noin 9:1. Valmiin geelin voi nauttia sellaisenaan tai siihen voi lisätä esimerkiksi marjoja tai hedelmiä, jauheita jne tai geelin voi lisätä jonkin ruoan joukkoon, vaikkapa puuroon tai leivän päälle levitteen omaisesti.

Odotan ihan mielettömästi, että pääsen tekemään näistä jotain herkkua!<3
Viimeisenä vielä tilasin kaikkien hiusten tupeeraajien päällikkötuotteen; tupeerausharjan. Ebaystä n. 1€ ja Iherbistä hirveästi hehkutetun luonnonmukaisen siveltimen EcoToolsilta.

"EcoTools siveltimissä on synteettinen ja erittäin pehmeä harjaosa, joka sopii vegaaneille. Siveltimien varsiosa on ekologista ja nopeasti uusiutuvaa bambua, metalliosat ovat valmistettu kierrätysalumiinista. Kaikki tuotteiden painatukset tehdään soijamusteella. Sivellin on pakattu kätevään säilytyspussiin, joka suojaa sivellintä ja pitää sen puhtaana."


Tämä on siis peitevoidesivellin helpottamaan tummien silmänalusten tai muiden peittoa vaativien kohtien häivyttämistä. Olen pääasiassa käyttänyt Everyday Minerals siveltimiä tähän asti, mutta tämän edullisuuden takia päädyin testaamaan nyt tätä. Hulluhan se ilmasta maksaa! :D

EcoTools Suomesta täältä./Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!