sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Midsommarfirande

Mites teillä sujui juhannuksen vietot? Mulla oli tänä vuonna vähän tavallisuudesta poikkeava juhannus, koska en päässyt kesämökille käymään, vaan vuorossa oli kaupunkijussi. Kyllähän sitä tuntumaa kesään ja mökkeilyyn sai jo sillä, että ajeltiin mökkimaisemissa meren rannalla ja syömällä ihania kesäherkkuja, vaikka ensin kyllä epäröin suuresti. :) Osaksi myös eräs parhaista kesäohjelmista - Huvila ja Huussi sai kyllä kesäisen mielen viimeistään esiin. Aivan paras sarja! :D


Rakkaiden kanssa hengailemista rennoissa pöksyissä


Lyhyitä hetkiä, kun uskalsi laittaa hameen päälle ja nauttia kesäisestä ilmasta


Kaunista Suomen kesää


Kesän makuja ja grilliherkkuja, nam!



Uskomattoman maukas ja kaikkien kesäpöytien kruunaaja raparperi-mansikka britakakku.

Huom. sitruunamelissat sekä raparperi kakun välissä on ihan luomua omalla pihalla kasvanutta ;)



Tämä resepti napattiin  Keskipohjanmaa-lehdestä ja tuunattiin sitä hieman omaan makuun sopivammaksi.

Raparperi-mansikka britakakku

Pohja: 
125g voita
1dl sokeria tai steviasokeria
3 munankeltuaista
1,5dl vehnäjauhoja (osan voi korvata mantelijauhoilla)
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
2dl sokeria

Raparperihilloke: 
5dl tuoretta raparperia pilkottuna
1dl hillosokeria

Täyte:
n. 200g tuoreita mansikoita
3,5 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria

Valmistus:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle pellille (sen muotoiseksi kuin kakun haluat) ja paista 180 asteisessa uunissa n. 10min.

Marenkia varten vaahdota valkuaiset ja yksi kolmasosa sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen loput sokerista. Levitä marenki uunista tulleen pohjan päälle. Paista vielä 10-15 min 180 asteessa. Jäähdytä. 

Kuumenna raparperi kattilassa kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja anna kiehua 10 min. 
Jäähdytä.

Leikkaa pohja kahtia tai niin moneen osaan kuin kakun haluat. Vatkaa kerma ja lisää rahka sekä sokeri. Levitä kerrosten väliin raparperihilloke, kermavaahdoseos sekä mansikanpaloja.

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua, koska muuten marenki kostuu ja siitä tulee tahmeaa.
Kakun päälle voi ripotella tomusokeria, mantelilastuja tai kookoshiutaleita ja koristella oman mielen mukaan.

Taivaallista!





/ Marjo

8 kommenttia:

  1. Love the pics :)

    www.paseandoamissreichel.com - Come and visit <3

    VastaaPoista
  2. Heei olipa kivvaa, että kävit kommentoimassa mulle, niin löysin uuden blogin samalla! :) Ihan huippua! Jään ehdottomasti lukijaksi :) Täytyypä muuten testata tota ohjetta. Nyt kun sain raparperia pakasteeseen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos kovasti ja sun blogi vaikutti kyllä loistavalta!!! :)) Tuo kakku on kyllä aivan sairas, nammm!!! :D

      Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!