keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Work

Mulla alkoi maanantaina kesätyöt jälleen kerran ja on kyllä mielettömän kivaa olla töissä pitkästä aikaa ihan täyspäiväisesti! Opiskeluaika nyt on vertaansa vailla, muttei hullukaan jaksa vuoden jokaisena viikkona jonkunsorttista deadline stressiä tai muuta pänttäämistä. Siihen päälle vielä pitäisi olla sosiaalinen ja osallistua opiskelijabileisiin! Voi huhhuh. :D Mä siis todellakin nautin herätä aamuisin ja mennä huippu jengin kanssa niin sanottuihin oman alan töihin. Mikäs sen parempaa kuin samanhenkiset ihmiset yhdessä ikään katsomatta. Mun viikko-ohjelma arkisin koostuu lähinnä työnteosta ja kasvavassa määrin liikunnasta, kunhan tähän aamurytmiin tämä iltavirkku pääsee kunnolla mukaan.
Ruokakaupassa aiemmin opiskeluiden ohella työskennellessä sitä kyllä huomasi, kuinka se itseään kiinnostava ja opiskeltava ala tuo jotenkin niin paljon enemmän iloa elämään. Työnteko nykyään oikeasti kiinnostaa ja haluaa tehdä kaiken alusta loppuun hyvin. Siksi musta onkin hirveän tärkeää tähdätä sellaiseen koulutukseen, johon tuntee intohimoa. Ei siihen, joka tuo eniten mainetta ja mammonaa. Niin monet joutuvat turhaan vaihtamaan pääaineita, kun rahanahneuksissaan aloittavat opiskelemaan jotain, mikä tuntuu täydellisen pakkopullalta. Niin ääliömäistä kiduttaa itseään kursseilla, jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa ja vielä luultavasti työskennellä saman alan parissa se 40 vuotta. Koko elämä menee siihen, että vituttaa, mutta pankkitilit paukkuu.
Ei ole siistimpää kuin nähdä ihminen silmät tuikkien tekevän asioita, joihin on palava intohimo.

Monilla on tapana vältellä vaikeisiin kouluihin hakemista, koska sinne on muka mahdotonta päästä. Mä olen aina uskonut siihen, että kenestä vaan voi tulla mitä vaan kunhan on tarpeeksi voimakastahtoinen ja ahkera. Joskus silloin välivuotta pitäessä 19-vuotiaana olin kaupassa töissä yhdeksän kuukautta putkeen uudella paikkakunnalla ilman ystäviä. Se oli kyllä aivan kamalaa aikaa kaikin puolin. Joinain aamuina itkua pidätellen ja huulta purren hyppäsin 5.45 aamubussiin ja kirosin koko päätöstä muuttaa Turkuun. Silloin päätin, että jumaliste, nyt kyllä haen kouluun sama mitä, koska tuollaiseen ihmistäsyövään tilanteeseen en jää.
Muistan erittäin hyvin myös sen hirvittävän stressin kaikkien sukulaisten tiedustellessa jatkuvasti tulevaisuuden suunnitelmista tai muusta kouluihin hakemisesta. Monia heistä olisi tehnyt mieli heittää monet kerrat kirjalla päin pläsiä, koska ahdistus vaan lisääntyy kaikkien tivatessa jatkuvasti. Useat opiskelemaan hakevat tietävät tasan tarkkaan mitä eivät halua, kuten mä silloin muutama vuosi sitten. Kaikkien muiden mahdollisuuksien välillä tuntuikin olevan ihan järkyttävän vaikea päättää ja lopulta jotenkin vaan tajusin haluavani yliopistoon lukemaan kauppatieteitä. Missään nimessä en halunnut Vaasaan, koska kaikki tutut hakivat sinne opiskelemaan. Oulu taas oli liian pohjoisessa ja Helsinki ei tuntunut omalta. Turku siis sai jäädä ja olen ollut todella tyytyväinen niihin maisemiin ja sen kaupungin ihmisiin, vaikka junalla kulkiessa viiden tunnin reissuja olen monet kerrat kironnut välimatkaa. Olen saanut niin käsittämättömän ihania ystäviä Turusta ettei tosikaan. Olen myös oppinut perinteisesti arvostamaan pientä "pitäjää" josta lähdin suuren kaupungin vilskeeseen. Monet Turun rakkaimmista ystävistäni ovat itsekin kotoisin vähän syrjäisemmiltä seuduilta kuin itse Turusta. Kyllä meissä pikkukylien asukkaissa on tiettyjä piirteitä, mitä en näin jälkeenpäin ajateltuna vaihtaisi mistään hinnasta! ;)

Haluan toivottaa kaikille valtavasti tsemppiä ja jaksamista kouluihin hakemiseen, haette sitten viidettä kertaa tai ensimmäistä. Älkää vaan luovuttako ja hakekaa vaikka kymmenen kertaa, koska omien unelmien tajuaminen ja tavoittelu on eräs palkitsevimmista asioista ikinä! Suosittelen myös muuttamaan uusiin maisemiin, vaikka ihan muutenvaan. Siellä itsenäistyy ja voi aloittaa kaiken ihan alusta. Voi olla kuka vaan eikä kenellään ole ennakkokäsityksiä sinusta. How cool is that! :)
<3Marjo

2 kommenttia:

 1. Hei, mua kiinnostais tietää, että mitä opiskelet kauppiksessa pää-ja sivuaineina?:) Entä mimmosta oman alan töitä sait?:)

  Ja sun blogi on älyttömän ihana ja saan täältä paljon inspiraatiota!:) myös ruoka- ja liikuntajutuista on aina kiva kuulla lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan!:) Opiskelen kansista pääaineena ja rahoitusta ja laskista sivuaineina. Aika puuduttava kombo ajoittain, mutta palkitsevaa ja kiinnostavaa. Uskon myös, että tämä yhdistelmä tuo minulle toivottavasti joskus töitä talous/rahoituspuolelta, jotka myös itseäni eniten kiinnostavat. Oon kesätöissä talousosastossa yhdessä metallialan yrityksessä. :) Kiitos aivan ihanasta kommentista! <3

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!