tiistai 13. toukokuuta 2014

Herkkuhetki


Huhhei mikä reippailupäivä takana. Aamuherätys klo 5.00, koulutehtävän palautus ja töihin. Illalla vielä salitreeni. Ahh, kerrankin tehokas päivä! Tällaisen päivän jälkeen on kiva painua pehkuihin kaikkensa antaneena! :)





Nyt kuitenkin pieni valaisu menneestä sunnuntaista eli äitienpäivästä.
Oma mamani sai ihanan täyteläistä juustokakkua ja pienen lämmöllä annetun lahjan. Toivottavasti muutkin muistivat huomioida äitejään tuona päivänä!


Kakustahan puuttuu sen takia pala, että äiti ja iskä olivat kerenneet jo vähän "maistaa" kakkua ennen kuin itse edes heräsin! :D

Tämä kakku on siis todella tuhtia, joten siitä riittää moneksi päiväksi syötävää, jopa minulle. ;)




Tässä tämän ihanuuden resepti:

Valkosuklaa - vadelmajuustokakku


Pohja:

300 g digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:

600 g Philadelphia tuorejuustoa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria (korvasin puolet steviasokerilla)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl maissitärkkelystä
200 g valkosuklaata

Vadelmaseos

1 dl vadelmia
0,4 dl sokeria


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle ja myös reunoille. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja jogurtti sekaisin kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys  ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat.

Sulata suklaapalat vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan.

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella sokerin kanssa. Tiputtele vadelmaseosta juustokakkuseoksen päälle pieniksi länteiksi. (Huom jos käytät jäisiä vadelmia, niin sulata ne ensin!) Marmoroi pinta jollain terävällä vetämällä pintaan kuvioita niin, että vadelma sekoittuu pinnasta täytteen kanssa.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. (Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa.) Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.

Jäähtyneen kakun päälle voi ripotella tuoreita vadelmia, mutta itse jouduin käyttämään pakasteversioita tällä kertaa.

NIIN HERKULLISTA!<3

 /Marjo

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Nam :)

    VastaaPoista
  2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  3. Siis mun oli pakko tulla kommentoimaan! Tein tätä kakkua tänään ja se oli aivan taivaallista!! Äiskä oli niin haltioissaan ja sano heti että tästä tuli lempparileivonnainen ja paras juustokakku mitä ikinä syönny ja se heti veti napaansa kolme isoa palaa! eikä tosta kakusta ookkaa jäljellä enää 15 minuutin päästä ku puolet! Nam! Vaihoin normi sokerin kookossokeriin ja tein pohjan gluteenittomasti ja käytin stevialla makeutettua valkosuklaata, silti tuli järkky hyvää, että varmaan nään untaki vielä tosta kakusta;) Kiitos mahtavasta ohjeesta, tälläsiä lisää. Tästä tulikin mun bravuuri ja päihittää kaikki muut kakut mitä ikinä oon tehny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jestas sentään mikä kommentti!!:D Ihanaa kuulla että pidit tästä, koska mustakin tää oli kaks mun lempimakua yhdistettynä ja niin taivaallisen herkullista, huhhuuh!!! :) Hyvä että maistuu!!

      Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!