perjantai 8. marraskuuta 2013

Jotain tekemistäMulla on nyt sellanen flow-fiilis päällä, että pakko kirjoittaa tästä asiasta, joka mua vaivaa.
Nimittäin ihmiset jotka eivät ymmärrä mennä ulos, luontoon, liikkua, nauttia maisemista, matkustella ja tehdä edes jotain. Mukavuusasteen ylitys on ehkä tärkein kokemani ahaa-elämys ikinä ja pyrin joka päivä siihen, että teen asioita, jotka vaativat viitseliäisyyttä ja itsensä niskasta kiinni ottamista. Jos istun päivän sisällä tekemättä yhtään mitään, tulen masentuneeksi, ahdistuneeksi ja menetän mielenkiinnon kaikkeen.  Täten haen lohtua esimerkiksi epäterveellisestä ruuasta, koska saan sitä kautta ns. jotain tekemistä. Sitten tulen entistä ärsyyntyneemmäksi, koska syön huonosti.

FAIL.

Suhteessa se pieni kynnys pukea ulkovaatteet päälle ja lähteä vaikka lenkille, on niin pieni verrattuna siihen älyttömään hyvänolon tunteeseen jälkeenpäin. Kenen mielestä hengästyminen ja puuskuttaminen on sinänsä hauskaa? No veikkaisin, että lähestulkoon ei kenenkään mielestä, vaan päämääränä on se fiilis jälkikäteen. Sama pätee opiskeluun, laihtumiseen ja kaikkiin projekteihin, jotka vaativat pienen pientä pitkäjänteisyyttä. Aina vaan skippaa asioita eteenpäin, ja elää alituisessa morkkiksessa. 

Toiset hakevat lohtua ruuasta ja toiset ihmissuhteista. Olen tässä viimeisen vuoden aikana ehkä oppinut eniten siitä, kuinka tärkeää on oppia olemaan itsensä kanssa yksin ja tehdä asioita, joista tulee hyvälle tuulelle. Kulminoida hyvä olo harrastuksiin ja ystäviin ja sitä kautta olla tarvitsematta ketään kumppania vierelleen tuomaan lohtua. Olen aina vaan paremmin ymmärtänyt sen, että se oikea kumppani kuuluu astua elämään vasta sitten, kun on sinut itsensä kanssa ja tyytyväinen omaan elämäänsä. Kuinka kornilta kuulostaakaan, niin itse täytyy olla kokonainen ja toisen kuuluu tuoda siihen vaan tietynlaista extraa ja akkuja lataavaa. Tärkeintä on ymmärtää se ero, että tarkoitus on etsiä ekstralaturi eikä itse akku.

Olen siinä mielessä onnekas, että tänäkin vuonna olen tavannut ihmisiä, jotka ovat auringon lailla ladanneet mun akkuja ja tuoneet hyvää oloa olemalla itse päivänsäteitä ja iloisuuden ruumiillistamia. Sellaisia ihmisiä, jotka kannustaa toista ylöspäin ja ehkä kiinnittää huomioita asioihin, joita ei itsekään hoksaa. Pyrin itse olemaan muille sellainen. Oikeastaan nyt vasta olen ymmärtänyt sen jo hyvin vanhan kansanviisauden, että on oman onnensa seppä
Uskallusta mennä jännittäviin tilanteisiin, kohdata haasteita pää pystyssä ja hoitaa inhottavilta tuntuvat asiat pois päiväjärjestyksestä. Myöskin sen, että miten itse kohtelee itseään, antaa muille esimerkkiä. Paskat ystävät tai ihmiset eivät vaan tule luokse, vaan on itse ohjaksissa siinä kenen seurassa on ja mitä on valmis tekemään toisten vuoksi.

Sitä jotenkin vaan yrittää etsiä välineitä tuomaan hyvää oloa. Hyvän mielen yrttiteet, terveyssuklaa, meikit, upea timmi kroppa, hienolta paperilla näyttävä koulutus, pohtivat kirjat, mielenkiintoiset ystävät, huippumuoti ja lopulta miehet. Vaikka kaikki lähtee joka tapauksessa itsensä kanssa viihtymisestä ja sen jälkeen vasta seuraa kaikki muu.

(Kuva Pinterest)


Oikein energista ja ihanaa viikonloppua kaikille!
Itse ajattelin aloittaa sen tänään menemällä Bodybalanceen rentoutumaan ja keskittymään itseeni.

♡Marjo

4 kommenttia:

  1. Täyttä asiaa ja tuli jotenkin hyvä mieli kun luin tämän. Kävin myös kurkkaamassa Saran kirjoituksen ja siitä sai kyllä kans positiivista energiaa:) Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Niin hyvä postaus:) Tästä sai ihanasti energiaa:)

    VastaaPoista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!