tiistai 24. syyskuuta 2013

Feel good


Multa on kyselty aika paljon syömistäni lisäravinteista, joten täältä pesee ja myöskin kaikkea muutakin!
Mitä vanhemmaksi tulee sitä suuremmalla varauksella suhtautuu yhtään mihinkään tieteellisiin tutkimuksiin sekä oppii myöskin sen, että lähes joka ikinen vitamiini ja hivenainelisä on välillä todettu syöpää aiheuttavaksi ja toisella hetkellä taas syövän parantajaksi. Olenkin siksi päättänyt, että syön sitä mikä tuntuu itselleni parhaalta.Omien kokemusteni pohjalta olenkin jollain tapaa löytänyt juuri ne superfoodit, vitamiinit ja hivenaineet jne, jotka tuntuvat tällä hetkellä tehoavan itselleni parhaiten. Lähdetään vaikka aloe verasta. Joskus teini-ihoni tasapainottui täysin sillä, että aloin juoda aloe vera-juomaa sekä käyttää heidän kosteusvoidettaan ihonhoidossa. Tätä löytöä tukivat myöskin pirteämpi yleisolotila ja parempi aineenvaihdunta, jonka kyseinen aloe vera myöskin aikaansai. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kaikki tuotteet eivät todellakaan tehoa kaikille ihmisille. Voihan olla, että minullekin sattui joku luontainen hormonitoiminnan rauhoittuminen juuri samoihin aikoihin kuin aloin käyttämään näitä tuotteita. Siltikin voisin väittää, että joku erikoislaatuinen vaikutus niillä oli, sillä aloe veran juomisen aloitettuani heräsin pirteämpänä aamuisin ja jotenkin energisemmällä fiiliksellä. Joka tapauksessa Forever Living Products -tuotteet ovat olleet mielestäni parhaita tuotteita mihin olen tähän mennessä törmännyt. Tällä hetkellä en käytä kuin heidän kosteusvoidettaan, koska uskon vakaasti myöskin siihen, että on hyvä välillä vaihdella käyttämiään tuotteita, ettei keho totu liikaa tiettyyn tuotteeseen.

Toiset ehkä tärkeimmät yksittäiset tuotteet itselleni ovat magnesium ja omega 3-kapselit. Ihoni on niin älyttömän paljon kosteutetumpi samoin kuin vaikka päänahkani talvisin ja olen satavarma tämän johtuvan omegasta. Joskus aikoinaan päänahkaani ja ihooni tuli sellaisia kuivia laikkuja jotka kutisivat aivan älyttömästi talvisin. Oikeasti päänahkani oli rupia täynnä, koska raavin sitä unissani niin paljon, mutta kaikki loppui omegan säännöllisen käytön aloitettuani. Magnesiumia taas joudun syömään ehkäistäkseni lihaskramppeja jaloissani. Varsinkin urheillessa paljon olen huomannut sen erittäin hyödylliseksi. Nopeuttaa palautumista ja ehkäisee lihasjumit. Ylipäänsä liikkuminen niin hikiliikunta kuin lihaskunto laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle ja vaan tehostaa terveydelle hyvää tekevien ruokien vaikutusta.
Hiustenkasvatukseen olen joskus monen muun tytön tapaan vetänyt eläinbiotiinia nassuuni. Käytetäänhän kyseistä tuotetta myöskin eläinten turkinhoitoon, joten eläimet eivät ainakaan perusta lumevaikutukseen. Mielestäni hiukset vaan kasvavat jotenkin paremmin ja kiiltävimpänä kuin ilman tuotteen käyttöä. Voi tietenkin olla, että asiaan vaikuttaa myös joku toinen käyttämäni tuote, mutta todella positiivinen kuva on silti jäänyt sen popsimisesta silloin tällöin kuuriluontoisesti.
Välillä syön myöskin c-vitamiinilisää ja rautalisää, jos keho alkaa vaatimaan erityisen paljon sitrushedelmiä tai pinaattia sekä maksaruokia. Naisilla esiintyy myöskin niin helposti anemiaa, joten haluan ehkäistä sen. Keho on niin fiksu, että osaa viestittää puutostiloistansa aiheuttamalla välillä mielitekoja tietynlaisiin ruokiin. C-vitamiinia suositellaan myöskin stressitilanteisiin ja fyysiseen rasitukseen ja se tukee myöskin raudan imeytymistä.

Uudet löydöt itseni kohdalla koskevat raakakaakaota sekä maca-jauhetta. Molemmathan sisältävät vaikka mitä vitamiineja, antioksidantteja ja hivenaineita. Macaa on hyvä syödä todella pieniä määriä aluksi ja pikkuhiljaa totuttaa keho siihen vähitellen lisäten annostusta tai muuten saa todella kipeän vatsan. Macasta täytyy myöskin välillä pitää viikon taukoja ja jatkaa taas normaalisti tuotteen käyttöä. Maca lisää energiaa ja tasapainottaa mm. hormonitoimintaa kehossa. Kaakao taas tuo mielihyväntunnetta suklaan tavoin, mutta voimakkaammin ja sisältää myöskin huimasti antioksidantteja.

Välillä on tullut käytettyä myöskin energiaa antavia treeniboostereita, jotka sisältävät kofeiinia sekä yrttejä. Olen kokeillut myöskin vihreä tee -kapseleita, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja koko päivän on sellainen lämmin olo sisältäpäin. Kerran erehdyin kokeilemaan aivan liian tehokasta treeniboosteria, joka vei nälän lähes kokonaan ja nosti sykkeen todella korkeaksi. Tuote myös aiheutti ahdistuneen olotilan enkä suosittele sitä kenellekään. Lievempitehoiset tuotteet treenauksen ohessa olen kylläkin todennut tehokkaaksi ja esimerkiksi juoksulenkistä saa paljon paremmin tehoja irti. Energiaa lisämään ei saa pimeään vuodenaikaan unohtaa myöskään d-vitamiinia. Rehellisesti sanottuna syön sitä lähinnä siksi, että sitä suositellaan joka paikassa, enkä siksi, että juurikaan huomaisin itse minkäänlaista eroa. 
MUTTA

Omassa kehossa viihtymistä ja hyvää yleistä olotilaa ei voi mikään yksittäinen superruoka tuoda, vaan tärkeintä on kokonaisvaltainen oman terveyden hoitaminen. Tämä tarkoittaa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Jos omistaa huonot ystävät tai löytää itsensä elämäntilanteesta, jossa ei viihdy, tulee varmasti syötyä epäterveellisemmin ja nukuttua vähemmän levollisesti eli voitua huonommin. Suhteellisen säännöllinen liikkuminen, raikkaan ilman saaminen, puhdas koti, asioiden hoitaminen pois päiväjärjestyksestä, vedenjuonti, seurustelu ystävien kanssa ja oman aivokapasiteetin käyttäminen ovat paljon tärkeämpiä kuin se, mitä ruokia suuhunsa laittaa ainakin omalla kohdallani. Kaikki tarvitsevat myös omanlaisensa henkireiän oli se sitten taiteellisuus, musiikki, lukeminen tai vaikka pään totaalinen nollaaminen sillointällöin.

Erittäin hyvää fyysistä olotilaa aiheuttaa minulle myöskin terveellisempi ruokavalio ylipäänsä, että syö enemmän kasviksia eikä saa väsymyspiikkejä liiasta määrästä hiilareita. Olen vähentänyt huomattavasti leivän, pastan, perunan ja riisin syöntiä ja voin paremmin. Luomumaito on myöskin aivan ehdoton nykyään, koska se on hellävaraisempi vatsalleni. Mitä vähemmän syö ällöttäviä einesruokia ja lisäainemättöä sitä vähemmän niitä haluaa ja pelkkä puhtaan ruoan syöminen heijastuu jo kirkkaammasta ihosta sekä freesimmästä fiiliksestä. Pimeinä ja kylminä aamuina on paljon helpompi herätä, kun syö ravintorikasta ruokaa ja tarpeeksi kevyesti.
Aivan älyttömän tärkeää on myöskin tehdä asioita, joista nauttii sama mitä ne sitten ovat ihan laillisuuden ja järkevyyden rajoissa kumminkin. Olen jotenkin joka vuosi tajunnut paremmin sen, ettei elämän ole tarkoitus näyttää hyvältä ulkopuolisille, vaan tuntua hyvältä itselleen sama mitä tulee ikinä saavuttamaan tai tuleeko saavuttamaan mitään näkyvää. Sama koskee omaa kehoa. Jos on sellainen fiilis, että haluaa laihtua ja tuntee vasta silloin olonsa paremmaksi, niin sitten vain laihduttamaan. Muut eivät voi tietää, miltä tietty tyyppi tuntee omassa kehossaan. Ainakin naisena olen huomannut, että ylimääräiset hormoonit saavat kehon oman sääntelyn aivan sekaisin, vaikka mitä muuta tieteelliset tutkimukset todistavatkaan. Se että löytää myöskin ihmisiä ympärilleen, jotka ovat innostuneita ja energisiä on varsinkin viime aikoina saanut paljon arvostusta minulta osakseen. Masentuneiden ja negatiivisten ihmisten ympärillä pyöriminen saa itselleen samanlaisen olon aikaiseksi. Toiset yksinkertaisesti nostavat toisiaan ylöspäin ja toiset vetävät mukanaan suohon. Pyrinkin tarkoituksellisesti kannustamaan muitakin positiiviseen ajatteluun ja tähtien kurotteluun. On tärkeää, että on joku joka uskoo toiseen silloin kun ei itse jaksa uskoa.


(Kuvat Pinterest)


Tämän tekstin tarkoitus ei ollut tuoda esille mitään absoluuttisia totuuksia vaan pelkästään pohtia omia kokemuksiani yleisesti hyvinvoinnista. :)

(Tässä muuten aika hyvä vitamiiniartikkeli)


Energistä syksyä kaikille! ;)

♡ Marjo


2 kommenttia:

 1. Tätä postausta olinkin ootellut jo pitkään ja sain kyllä paljon enemmänkin mitä odotin!
  Aivan mieletön ja positiivinen kirjoitus. Huomaa että oot ihminen, joka osaa nauttia elämästä ilman turhaa murhetta :) Ehkäpä tästä voisi itse kukin inspiroitua ja miettiä mitä itse voisi tehdä vähän paremmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee jee !! Ihan huippua että tykkäät ja kommentoit tänne! :) Kiitos!!

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!