maanantai 1. huhtikuuta 2013

Äksyilyä ja iHerb tilaus

Vitutuskäyrä nousi kattoon eilen, kun jouduin palauttaan 940€ opintotukea takaisin Kelalle.
Mulla olis pari harkittua sanaa sanottavana tästä Suomen opintotukipolitiikasta, takaisinpalauttamisen naurettavista koroista sekä varsinkin Kokoomuksen opintotukeen liittyvästä politiikasta, mutta taidan oman parhaani tähden jättää nuo asiat täältä pois. Alunperin olin mm. perunut joulukuun tuen, mutta jostain syystä se olikin tullut minulle. Sen kerron, että ärsyttää aivan suunnattomasti. Varsinkin sellainen juttu,että olin tosiaan sen 2,5kk Thaimaassa ja kesätyöt alkaa vasta toukokuussa, joten halleluja sentään. Siinä yksi syy taas lisää, miksi mieli ei hirveästi viihdy tällä kamaralla.

Epäoikeudenmukaisuus on asia jota en siedä, ja tämä osa "hyvinvointipolitiikasta" todellakin on juuri sitä. Ahkeruudesta kuuluu rankaista? Ihan jees periaate!

Jos Suomen suurituloisin sai viime vuonna about 34 miljoonaa euroa tuloja, niin luulisi tästä potista likenevän verojen jälkeenkin naurettavan paljon rahaa jäljelle. Mielestäni todella suurituloisten kuuluisi maksaa vielä enemmän veroja, eikä se olisi keneltään pois, ettei ns Suomen tulevaisuuden työntekijöiden tarvisi kituttaa mitättömällä summalla ja loput vielä riistetään pois.

Muutenkin olisi äärimmäisen tärkeää päästä suuryritysten moraalittomasta verokikkilusta eroon kaikin mahdollisin keinoin. Esim ansiotulojen muuttamisesta pääomatuloiksi, koska ylimmät rajaveroasteet ovat niissä niin kaukana toisistaan..


True story!


Spring time! Love tulips

Fresh pineapple

Kaikille, jotka on kiinnostunut mineraalimeikeistä, suosittelen tutkimaan iHerbin valikoimaa. Löydettiin sieltä Saben kans Everyday Minerals meikkejä edullisemmalla hinnalla kuin vastaavasti heidän omilta sivuilta. Oikeastaan itse tuotteet ovat samanhintaisia, mutta postikulut todella paljon edullisemmat. EM:lla postarit olisivat olleet jopa 17$, mutta iHerbissä tosiaan vain 4$.

Muutenkin ensitilaajalle jopa -10$ alennusta ensimmäisestä tilauksesta koodilla  ZUC220.


We ordered some mineral makeup from iHerb. It's a super good place to order vitamins etc and offers thousands and thousands of products! First-time order you can get even 10 $ discount with code ZUC220
Presumably nickel allergy, wtf?? :D
I turned all red the other day and my skin was burning like crazy!


Koin lauantaina hullun allergisen reaktion mitä luultavammin nikkelikorusta. Sängyllä dataillessani tuli yhtäkkiä kauhea tappo-olo , vaikea hengittää ja iho oli kuin tulessa. Sanoin Jaakolle, että aivan hirveä olo ja ryntäsin ikkunalle hengittämään. Muutuin tulipunaiseksi päästä varpaisiin, iho muuttui tulikuumaksi ja pulssi viiletti huikeissa lukemissa. Nappasin itsehoitona kaksi Zyrteciä ja hetken kuluttua olo alkoi normalisoitua.
Mitäs hittoa? :D


/Mabe

16 kommenttia:

 1. am loving your blog dear.
  thanks for the comment that you
  left on my blog.
  :)

  ---

  am following your lovely blog
  through GFC and Bloglovin.

  ---

  keyti of brushesandpens

  VastaaPoista
 2. Kela mokailee kyllä oikeasti aika paljon. Tiedän tapauksia, joissa on tullut suuria väärinkäsityksiä tai unohduksia jotka on sysätty loppujen lopuksi asiakkaan niskoihin. Not nice at all!
  Vaikka kuinka yrittäis olla tarkka kaikista kohdista, jotkut on vaan niin vaikeita ymmärtää :D Kamalaa jos vahinko tulkitaan tahalliseksi, sitten ei oo kivaa.
  Tää verotus täällä on kyllä välillä niin ihmeellistä. Mullakin on välillä niin pienet tulot, että se on sellaista kädestä suuhun elämistä ja siitäkin pienestä sitten pitää maksaa. Toisaalta ymmärrän tän verotuspolitiikan, olenhan kuitenkin jotakin hyötynyt niiden maksamisesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee,murr murr ! Tietenki on hyvä, et ylipäänsä saadaan tukia, mut tuo tuloraja on naurettavan pieni ! :S

   Poista
 3. Vastaukset
  1. thank you! <3 Love pink tulips even more! ;D

   Poista
 4. thank you so much for your comment darling!
  muah*
  mariana

  http://asouthbreeze.blogspot.pt/

  VastaaPoista
 5. Ajattelin, että mun 600e palautus olisi ollut kamala. Kyllä meinaan ärsytti palauttaa tuollainen summa ja vika oli heidän eikä minun. Olin saanut asumistukea liikaa vaikka olin toimittanut ajoissa kaikki mahdolliset tulo laput. Ei mun kuuluisi Kelan mokista maksaa, mutta näin se menee:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohhoh, onpa sullakin ollut huono onni! :( Mäkin oon nyt useampaan otteeseen kuullu noita juttuja, että Kela sekoillu ja itse oiskin pitäny vaan tarkistaa kaikki jutut kunnolla, eikä ne ota mitään vastuuta siellä säätämisestä! :(

   Poista
 6. sulla on tosi kiva blogi hei!:)tykkään!
  käy kurkkaa mun blogi ja siel on muutes tällä hetkellä menossa linkitä blogisi!

  http://nookkulandia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kun tykkäät!! :)) Kiitos!

   Poista
 7. Itse kanssa tullut useampiakin tilauksia tehtyä iHerbistä. Hinnat järjestään Suomen hintoja huomattavasti edullisempia ja pääasiassa tuotteetkin laadukkaita. Ja sitä valikoiman määrää...

  (Mun blogista löytyy kanssa kokemuksia ja tuotesuosituksia tuonne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa! Tuo hintatason ero ja postikulut on kyllä jotain aivan käsittämätöntä!:) Iherbin tuotesuosituksien lukeminen on muuten myöskin älyttömän hauskaa puuhaa! :D Käynpä heti tsekkaan sun blogin!

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!