tiistai 4. joulukuuta 2012

summer breeze


Täällä on nyt selkeästi alkanut high season oikeen kunnolla, koska tänäänkin rannalla huomasin, että turisteja vaan kuhisi joka paikassa. Vaikka en ollut edes uimarannan puolella, niin porukkaa leiriytyi alle metrin päähän omasta pyyhkeestäni. Suomijuntteja oli joka nurkassa ja jutut arvatenkin sen mukaisia. On muuten erittäin harmi, että erityisesti suomalaiset tunnistaa täällä samantien. Ei mitenkään hyvässä mielessä siis. Kovaan ääneen kailotetaan paikallisille suomeksi jotain idioottijuttuja, koska ylpeys tai kielitaito ei anna periksi. Ja varsinkin pukeutuminen on juuri se, mitä joka vuosi muotilehtien sivuilla haukutaan. Sukat, sandaalit, liian tiukka vanha t-paita jollain ääliötekstillä ja mahalla vyölaukku. Sitten helotetaan kirkkaanpunaisina, ilman aurinkorasvan käyttöä. Jos olisin itse sellainen ihotyypiltäni, etten ruskettuisi yhtään, niin en edes ottaisi aurinkoa. Anteeksi vaan, mutta en mitenkään ymmärrä sellaisia ihmisiä, jotka joka kerta vaan palavat, iho kuoriutuu ja aiheutetaan suurta hallaa koko keholle, ilman että rusketutaan milliäkään. Mitä järkeä?

Rannalla saan yleensä olassa ihan omissa oloissani kirjaa lukien, mutta tänään en saanut hetken rauhaa.
Ensin joku jenkkiäijä tuli höpöttämään minulle ja yritti saada minut kanssaan pikkuiselle Poda-saarelle. No en nyt kuitenkaan lähtenyt vaan neuvoin poloisen muualle kyselemään. Silmät kiinni saatuani joku paikallinen tuli tuomaan minulle ananasta ilman mitään sen kummempaa syytä ja hetken päästä oli sama tyyppi tarjoamassa rambutan-hedelmiä. Täällä on niin tajuttoman tuoreita ja ihania hedelmiä, että ei mitään saumaa Suomen vastaavilla. Hain lyhyeksi jääneen rantakeikan jälkeen lempparikojulta chicken pad thain ja siinäkin meinasin selälleni kaatua turistien pyöriessä ympärilläni.

Vaikka tällaiset asiat haluan pitää blogin ulkopuolella, niin täytyy todeta, että säälin ihan hirveästi rannalla musliminaista, joka oli pukeutunut pitkiin mustiin legginsseihin, pitkähihaiseen mustaan telttapaitaan ja päässä oli perinteinen suuri huivi. Tämän mies taas otti aurinkoa uimahousuissa naisen vieressä. Niin väärin mielestäni, että toinen paahtuu päästä varpaisiin mustassa ja toinen saa ottaa aurinkoa ja käydä välillä viilentymässä meressä. Täällä on tosiaan auringossa joku lähemmäs 35 astetta lämmintä, että oli naisella varmaan todella hyvät oltavat siinä suorassa auringonpaisteessa.


I spent only a couple of hours on the beach today as I somehow managed to burn my butt yesterday. :D
It was a pretty random day today though. First some American guy asked me to join him to some little paradise island. Well, I didn't go with him. Then some Asian women gave my fresh pineapple for no reason. It's so good in here!! And after a while she was back with some rambutan fruits.
Lovely, thank you!Käytiin eilen Jaken kans syömässä pitsaa Jeseao-ravintolassa, jossa oli palvelu kyllä mielestäni aivan surkeaa. Ensin tilattiin juomat ja sitten pitsat ja ne tulivat kyllä nopsaan molemmat, mutta kun emme olleet edes syöneet valmiiksi, niin tultiin astioita jo kärkkymään pöydältä. Kaiken lisäksi saimme juomat vasta ruoan saapumisen jälkeen, joka oli minusta sinänsä jo oudosti toimittua. Oven ulkopuolellakin luki, että pitsat 149 bahtia, mutta laskussa olivat pyöristäneet 150 per pitsa. Siis vaikka on kyse ihan pienistä asioista, niin mitäs hittoa. Raivostuttavaa huijaamista. Muutenkin täällä täytyy olla todella tarkkana hintojen kanssa ja pikkukojuissa hintaa saa yleensä tingattua lähes puolella alaspäin alkuperäisestä. Alussa tinkaaminen on huvittavaa, mutta pidemmän päälle hermoja raastavaa ja turhaa aikaa vievää. Paikalliset ovat suht ystävällisiä, mutta piru vieköön, että yrittävät kusettaa jokaisen tilaisuuden tullen turisteja.

Mun on pitänyt jo monena aamuna lähteä lenkille johonkin Jaken lähtiessä töihin, mutta kynnys on erittäin suuri, koska ulkona on niin älyttömän kuuma, ja mulla ei oli mitään hajua mihin sitä suuntais. Tiedotusvälineissäkin on koko ajan enemmän juttua Ao Nangin kasvavasta rikollisuudesta, joten täytyisi vielä olla tietoinen, missä on turvallista mennä. Lenkille pitäisi lähteä jo seitsemän aikaan aamulla, jos ei halua tuupertua lämpöhalvaukseen, joten ylipäänsä herääminen siihen aikaan tuottaa pienimuotoisen ongelman. Hmph.
// Marsq

2 kommenttia:

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!