tiistai 11. joulukuuta 2012

Lost in paradise


Kuulin tänään, että eräs tärkeä ihminen ei muista milloin olisi ollut viimeksi niin onnellinen kuin on tällä  hetkellä. Tulin todella iloiseksi ja siitä lähti pohdiskelu kohti elämän ennalta määrättyä kirjaa, tapaa elää oikein ja tiettyjä odotuksia, mitä ei yleensä halua kyseenalaistaa. Olen itsekin yksi näistä tiukan kronologisista tyypeistä, jolloin noudatan tiettyä kaavaa, ja mielestäni siitä poikkeavat ovat jollain tavalla tyhmiä. Kannattaa käydä yliopisto, jotta saa hyvää palkkaa ja voi ostella kaikkea hauskaa. Ja mitä, jos joku ei haalikkaan rahaa, vaan kokemuksia ja onnellisuutta? Täysi hippi ja pässi. Turha elää vanhana kädestä suuhun, ja katua sitä, ettei koskaan hankkinut turvattua ammattia tylsistyttävässä ja kuivassa korkeakoulussa. Todistan tällä hetkelläkin itse jokainen päivä sitä, miten osa kavereista, ne joiden unelmaduuni, se johon vaan näkee tiettyjen ihmisten kuuluvan synnynnäisesti, väistyy rahan tavoittelun ja vallanhalun tieltä. Surullista. Niin surullista. Nähdä nyt toinen epäonnisena, mutta pirun hyvässä koulussa. Haluan saada itsestäni pois tämän typerän asennevamman ja mennä sinne mihin sydän haluaa eikä järki. Sydän voisi joskus sanoa järjelle, että ole hyvä ja painu hemmettiin.


 Ihastuin pienenä Indiana Jones- elokuviin ja kaikkiin muihin mahtaviin sen ajan seikkailuleffoihin. 
Halusin olla Peppi Pitkätossu ja elää Peter Panin Mikämikämaassa. Että voi vaan mennä ja nauttia suunnattomasti, ottaa hulluja riskejä ja antaa yksinkertaisesti palaa. Itse yritän tavoitella nykyään enemmän sitä ajatusta tekemisissäni, enkä olla niin peloissani, koska kaikilla asioilla on tapana järjestyä. Pitää uskaltaa luottaa, että pärjää, ja jos tarpeeksi uskoo itseensä, niin muut seuraavat perässä. Mun piti ensin kirjoittaa ensi kesän muotirakkauksista, mutten jaksanut, koska päätäni on vaivannut vähän syvällisemmät asiat tänään.
Alla muutama pohtimisen arvoinen asia kaikille. Miettikää, että olisitte itse kuvien paikoissa sen sijaan, että viettäisitte päivät hikisissä pimeissä toimistokopperoissa, kaupankassalla ja sorvin ääressä. Porukka ihmettelee, miten minä vain lähdin ja jätin tietyt asiat taakseni sen suuremmin suunnittelematta, no miksi en? Ja mikään minussa ei ole sen erikoisempaa kuin tätä lukevissa ihmisissäkään. Raha-asiat ovat priorisoitavissa, joten siitäkään ei ole kyse. Musta ei ole tulossa hippiä, koska rakastan liikaa monia pinnallisia asioita, mutta sermin taakse kehitän ja muokkaan ymmärrystäni ja ajattelun avaimia.
Ovatko fiksuimpia oikeasti ne, jotka uskaltavat lähteä, jättää taakseen entisen elämän ja yksinkertaisesti nauttia siitä kauniista maailmasta missä elämme? Sitä en tiedä, mutta tiedän, että tuollainen asia kannattaa kaikkien kyseenalaistaa omalla kohdallaan. Ja sanoisinko vielä tähän sen, että eniten vituttavat ne ihmiset jotka vaan puhuvat, mutta eivät ikinä saa mitään itse aikaiseksi. Jos haluat lähteä, lähde. Tämä on erityisesti teille. Itse olen huomannut, että vähäosaisemmat ovat aina onnellisempia. Tämä minunkin reissu on jo nyt jollain tapaa laajentanut tajuntaani. "It's not the length of life but the depth of life" on avautunut aivan erillä lailla. Ihan vaan siksi, että ei ole ollut velvollisuuksia, vaan on saanut käyttää aivokapasiteettinsa yleiseen pohdiskeluun ja on muuten tehnyt loistavaa jälkeä mielelle. Siinä on paljon kaikille opittavaa. Kuten Hemigway loistavasti tokaisi
Pictures from PinterestI started writing about SS13 fashion, but ended up thinking about something deeper. So today has been about self discovering. And above some quotes for inspiration.
<3 Marsq

6 kommenttia:

 1. Hyvä Marjo että päätit lähteä :) Sama mille polulle sitä jatkaakin tästä, ainakin ajatusmaailma on varmasti laajenunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, totta:) Enkä niinkään tarkoita tällä itseäni, vaan ennemminkin Jaakkoa, miten se uskalsi tuolalailla lähteä.:)

   Poista
 2. matkailu avartaa, niinhän ne sanoo. Ja mitä enemmän matkailee, sitä enemmän alkaa uusien ihmisten, paikkojen ja kokemuksien kautta tajuamaan, mikä tässä elämässä onkaan tärkeintä. Ja reissuilla nimenomaan hyvää vielä se niinku sanoit, että on aikaa miettiä, ja kyseenalaistaa ennenkaikkea!! Suomessa ei monesti oo aikaa miettiä, ku kuitenki on joku kiire ja stressi johonkin suuntaan!
  Jos olet jo päättänyt, että susta ei tuu hippiä, niin kannattaa varmaan tehdä sitten myös semmonen päätös, ettei tuota matkailua/mielen avartamista kannata tämän reissun jälkeen enää harrastaa, koska siinä on se "vaara" että mitä enemmän näkee,kokee ja tajuaa juttuja, sitä enemmän susta tulee hippi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei mua haittaa vaikka musta hippi tuliskin, eikä siinä mitään pahaa oiskaan!:) Tykkään vaan niin paljon kaikista pinnallisistakin asioista kuten muodista ja kauneudesta, enkä usko, että rakkaus niitä asioita kohtaan tulee koskaan mulla kokonaan katoamaan.:) Saapahan ainakin vähän etäisyyttä suomalaiseen mentaliteettiin.

   Poista
 3. no juu. semmonen pointti vielä että kun reissaa köyhemmissä, ja länsimaalattomimmissa maissa kuin thaimaa. Niin toi muodin ihannointi kannattaa siellä jättää väliin, Koska mitä huolitellummalta ja rikkaammalta näyttää, sitä suuremmalla syyllä sut tullaan ryöstämään. Sit ku tälläsissa maissa on ollu vaikka ihan parikin viikkoa, meikittömänä ja päällänsä jotku halvat retkut, niin sit sitä avartumista taas tapahtuu kun huomaa että on mahdollisesti viettäny elämänsä parasta aikaa, ja vaatteilla ja kauneudella ei ole ollut minkään näköistä roolia näissä elämyksissä! Sit sitä itse alko vaan miettimään että tekeekö nämä vaatteet mut oikeasti onnelliseksi vai jotkut ihan muut jutut? Mutta kaikkea hyvää sinne, thaimaa on kyllä aika maanpäällinen paratiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja en mä täälläkään mitään meikaa jos en vaikka ole menossa juhlimaan! Ja muutenki on niin kuuma, ettei mitään oikeen voi pitää päälläkään. :D Kiitos superisti, täällä on kyllä niin mieletöntä!:)

   Poista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!