maanantai 12. marraskuuta 2012

Superfoods and unique gifts


Lahjapulmia?

Jos haluatte astetta enemmän panostaa joululahjoihin ja antaa tänä vuonna jotain muuta kuin villasukkia, astioita, koruja, lakanoita tai pyjamia, niin erittäin hyvä lahjaidea on panostaa epätavalliseen materiaan tai jopa kokemuspohjaisiin asioihin.

Tutkiskelin Aminopörssin valikoimaa ja huomasin sieltä löytyvän joulupuodin! Ihana ajatus antaa vaikka omalle mamalle lahjaksi superfoodeja tai tiukka treeniopas. Itse vastaanottaisin sellaisia ainakin erittäin mielelläni!

Esimerkiksi paketti, jonka nimi on rakkauspakkaus, ei voi mennä mönkään!
Sisältää kaakaojauhetta, macaa, tocoa, lesitiiniä, kardemummaa, vaniljaa ja celtic suolaa. Eli sekoitetaan esimerkiksi maitoon ja nautitaan. Nam!
Toinen loistovinkki on ostaa liikuntaan liittyvä teos kuten tämä kuntosaliharjoittelijan opas. Kuntosalilla käynti on aluksi suuren kynnyksen aiheuttava stressitekijä, koska ei tajua mitään mistään laitteista, painoista tai ihmisen fysiikasta ja ruokavaliosta. Jos yleisin kysymyksesi kuntosalille mentäessä on
 " Mitä täällä pitäisi tehdä?" niin sitten ostat tämän itsellesi. Kirjan aiheita ovat:
- Harjoittelun perusteet ja aloitusohjelman rakentaminen
- Aerobinen kuntoharjoittelu
- Kuntotestaus
- Edistyneet, jaetut harjoitusohjelmat
- Harjoittelua tehostavat erikoistekniikat
- Vaihtoehtoiset harjoitusliikkeet
- Kuntoilijan ravitsemus
- Hyödyllisiä verkko- ja blogilinkkejä
Terveellistä ja herkullista naposteltavaa perinteisten ja PAHOJEN Panda yms suklaarasioiden tilalle. Mitä järkeä on ostaa konvehtirasioita, kun 7/10 suklaista on hirveitä!
Tämä sisältää Goji-marjoja, inka-marjoja, kaakaonibsejä, kuorittuja
hampunsiemeniä ja valkoisia mulperimarjoja.Raakasuklaan valmistussetti olis superihana! Kauppojen suklaat on niin paljon prosessoituja, että niissä ei ravintoarvot ole enää lähelläkään kohdallaan ja sokeria on aivan liikaa mielestäni. Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja ravinnetiheistä raaka-aineita. Sen valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja kasviravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Ja ehkä yks mielenkiintoisimmista tuotteista, mitä en oo vielä päässyt kokeilemaan. Tästä liikkuu niin vaihtelevia mielipiteitä netissä, että ihan sikskin haluaisin saada tietää onko tästä mihinkään! Kokeilkaapa googlata happa-emästasapaino, niin tiedätte mistä puhun. Toiset vannovat, että tämä sulattaa rasvaa kehosta ja parantaa aineenvaihduntaa ja toiset taas eivät usko ollenkaan tähän. Pointtihan on se, että joidenkin mielestä esim. kahvi happamoittaa kehoa ja aiheuttaa selluliittia, kun taas mm. kurkku on emäksistä ja neutralisoi kahvin vaikutusta. Erittäin ristiriitaista, mutta silti mielenkiintoista.

Ja sitten suolasaippua, jota en kylläkään löytänyt Aminopörssiltä, vaan bongasin sen Saaran blogista ja vaikuttaa superhyvältä. Yleisestihän on tiedossa, että mineraalit tekevät iholle hyvää, joten kuulostaa hyvin järkeenkäypältä, että tämä saippua tekisi todellakin hyvää jälkeä. Haluaisin niin kokeilla! Mulla on kyllä tällä hetkellä iho aika kivassa kunnossa, mutta aina se ei ole todellakaan ollut sitä ja sitäpaitsi mulla vaikuttaa ruokavalio ja stressi todella paljon ihon kuntoon. Hintakin on muutaman hassun euron esim Hyvinvoinnin tavaratalossa, joten tsekatkaa ihmeessä, ja jos teillä on kokemuksia niin kertokaa!!


Have you tried mineral salt soap?
Eräs mieluinen lahjaidea tai ehkä kokonaisvaltaisesti mieluisin, jonka haluaisin olisi lahjakortti joogaan tai johonkin kropan käsittelyyn. Kukapa sellaisista ei pitäisi? Jooga on muuten aivan mielettömän hyvän fiiliksen aikaansaava laji, jota kannattaa oikeasti mennä kokeilemaan. Olen kokeillut joogaa, body balancea ja pilatesta eri kuntosaleilla, mutta taso on aivan toista kunnollisilla joogasaleilla. Mieli on jälkeenpäin uskomattoman kevyt ja kehossa mahtava ja tasapainoinen fiilis. Joogaaminen saa aikaan sisäisen rauhan ja tyytyväisyyden tunteen. Vaikea selittää, koska aluksi se tuntuu aina piinaavalta, varsinkin tällaisille persoonille kuten minä, jotka eivät osaa keskittyä ja olla paikoillaan. Rauhoittumisen taito ei ole mikään itsestäänselvyys ja mielestäni ekat kymmenen minuuttia ovat täyttä tuskaa ja ärsytystä, mutta jotenkin sellainen kireys laukeaa ja alkaa nauttia paikallaanolosta, liikekaarista ja kehon avautumisesta. Sopii oivallisesti kaveriksi saliharjoitteluun, joka tekee kehosta helposti jäykän yksitoikkoisuudellaan. Olen vähän suunnitellut kokeilevani jotain joogan muotoa tai muuta vastaavaa Thaimaassa, koska luulen, että sinne paratiisiin on muutama joogaguru eksynyt.


Picture from PinterestQuote of the day

// Marsq

4 kommenttia:

 1. oi vitsit, tosi hyviä vinkkejä!!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ja huippua että tykkäsit!:))

  VastaaPoista
 3. Haha översatte texten från finska till svenska och det blev galet. men jag fattar någorlunda tipsen och jag gillar sista citatet :D

  VastaaPoista
 4. Hahahh kan bara tänka mig! :D Hoppas att du ändå förstod nånting! Trevligt att du ens försökte ;)

  VastaaPoista

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!