keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Busy WednesdayTulin just koulusta ja voi huh tämän viikon kiireyttä! Eilenkään en kerennyt kirjoittaa mitään tänne blogiin, kun tuskissani tein tilastotieteen tehtäviä.

Aloitin kuitenkin tämän aamun reippaasti pyöräyttämällä mustikkarahkapiirakan. Käytin täysjyvävehnäjauhoja ja rahkaa, että saisin vähän ravintorikkaamman version. Korvasin myös osan sokerista iHerbistä tilaamalla stevia-tiivisteellä. Toi stevia on ollut hyvä ostos, koska siinä se perinteinen lakritsivivahde ei ole yhtä vahva kuin monessa suomalaisessa stevia-valmisteessa. Olen myöskin pitänyt ajatuksena parempana käyttää steviaa kuin teollisesti valmistettuja makeutusaineita. Pullo ei ole juurikaan kulunut vaikka lorautan siitä pari tippaa lähes joka päivä teen sekaan.

Pieni tietoisku steviasta Wikipedian mukaan: 

"Stevia rebaudianan lehdistä saadaan steviolin glykosideistä koostuvaa tiivistettä, joka on jopa 300 kertaa makeampaa kuin ruokosokeri.  Stevian sisältämät yhdisteet eivät ole osoittautuneet karsinogeenisiksi tai genotoksisiksi. Stevia sisältää glukosidejä, steviosidejä, jotka ovat 100–300 kertaa kidesokeria makeampia, eivätkä sisällä juurikaan energiaa. "


A delicious blueberry pie I made today. Whole grain flours and quark made it a bit healthier version.
I replaced part of the sugar with stevia from iHerb to get the calories down.

Kävin tänään myöskin koulussa tutustumassa jenkkivaihdon infoon. Olis nimittäin aika siisti paikka  lähtee vaihtoon toi jenkit tai sitten Kanada tai Australia. Mua ei hirveesti oikeen lämmitä mitenkään nää euroopan maat. Saa nyt nähdä pitäskö sitä ens vuonna lähtee johonkin vai vasta joskus myöhemmin. En myöskään tiedä haluaisinko olla vuoden vaihdossa vai puoli vuotta. Mielenkiintoista, mutta liian pitkälle sijoittuvaa tällä hetkellä. Harmi vaan, että hakemukset sun muut pitäs jättää 15.11 mennessä.Some plans about going exchange abroadSabe muuten toi vihdoin mulle meidän Nellyn yhteistilauksen kengät ja mekon. Sai olla kyllä viimeinen kerta kun sieltä tilaan, ku jouduttiin odottaa noita tuotteita joku kolme viikkoa ainakin ja eräät balleriinat eivät edes saapuneet ollenkaan. Höh. Onneks nämä tuotteet vaikuttivat muuten sopivilta ja hyviltä!
Tajusin äsken, että mullahan on kohta kaikki kengät konjakinvärisiä. Pakko kyllä ostaa jonkin muun väriset seuraavaks, hups.New boots from Nelly

New dress from Nelly with leather details

Nyt kahvikupin  ja tilastotieteen tehtävien ääreen, huuuuh...


// Marsq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!