lauantai 22. syyskuuta 2012

Loving the Sun


Tänä ärsyttävän kylmänä ja sateisena kesänä todella monet huomauttivat minullet, että näytän tosi ruskealta ja tasaisesti ruskettuneelta.
 En tiedä johtuiko tämä siitä, että sitä edeltävät kaksi viikkoa olin viettänyt Kokkolassa, johon oli tietenkin sattunut muutama aurinkoinen päivä, vai siitä että astaksantiini tehosti ja auttoi ruskettumista niin huimasti.

Lainattu Pinterest


Monet neidot varsinkin käyttävät beetakaroteenikapseleita ottaessaan aurinkoa ja suojellakseen itseään palamiselta ulkomaan matkoilla. Tässä hyvä esimerkki Strictly Style -blogissa asiasta. Itse en ole koskaan käyttänyt tuollaisia valmisteita, vaan ennemmin koittanut tankata aitoja porkkanoita kesäisin. Niiden tehosta on kuitenkin vaikea sanoa mitään, koska ei ole mitään mihin verrata itseään.


Pinterest

Pinterest

Pinterest


Tänä kesänä kuitenkin törmästin antioksidanttiin nimeltä astaksantiini, ja sen käyttöön immuunipuolustukseen, urheiluun ja ihon suojaamiseen liittyen. Monet olivat keskustelupalstoilla kehuneet sen suotuisia vaikutuksia ihon hyvinvointiin ja flunssan ehkäisyyn. En ollut ennen kuullutkaan tuon nimisestä aineesta, mutta googlettelun tuloksena huomasin, että ei ollut edes mikään uusi löytö. Ideana on siis, että se suojelee elimistöä hapetusstressiltä, vähän niinkuin rautaa ruostumiselta. Hapetusstressiä taas aiheutuu mm. urheilusta, auringon uv-säteistä ja ympäristön saasteista. Monien tutkimusten perusteella tämä aineen teho oli satoja kertoja voimakkaampi kuin esimerkiksi E-vitamiinin teho. Astaksantiinia suosittelivat monet lääkärit ja farmaseutit, sekä siitä löytyi paljon tieteellisiä tutkimuksia. Astaksantiinia oli tutkittu monissa yliopistoissa mm. Suomessa Kuopion yliopistossa. Myös tässä blogissa on tosi mielenkiintoisesti kirjoiteltu monista luontaistuotteista kuten astaksantiinista.

Kuva lainattu Tri Tolosen sivuilta"Astaxanthin is a red carotenoid. It has a chemical structure that is similar to beta carotene but its actions in the body are very different. It is naturally occurring and is found in some species of microalgae. Animals that feed on Astaxanthin producing microalgae can develop red pigmentation. This is how lobsters and crabs get their red coloring."

Tässä myöskin hyvä Suomi24sen keskustelu netissä aiheesta.Vaikea sanoa miten tuo oikeasti minulla vaikutti, mutten kyllä ainakaan palanut koko kesänä ja myöskin sääreni ruskettuivat tosi hyvin, joka ei ole minulle tavallista, koska rusketun vain mahasta ja selästä yleensä. Toisaalta en ole koskaan palanutkaan pahasti, mitä nyt vähän punoittanut korkeintaan. Taustalla saattaa tietenkin olla maaliskuinen Thaimaan matka, mutta voiko sekään vaikuttaa noin kauan? Olen popsinut tästä pienempää purkkia, jossa on vain 60 kapselia ja maksaa n. 14 dollaria iHerbissä.


Itse olen kuitenkin popsinut tämän näköistä astaksantiinia iHerbistä tilattuna kaksi nappia päivässä aurinkoiseen vuodenaikaan, eli yhteensä 8mg per päivä. Suositeltu annostus on 1-3 kapselia päivässä ja olen tosiaan ottanut tätä vain kuuriluontoisesti. Ajattelin tilata purkin näitä sitten kun lähden johonkin ulkomaille päin, koska pienikään suoja ei ole pahitteeksi. Kokeilkaa tekin ja kertokaa kokemuksianne!


// Marsq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!