maanantai 10. syyskuuta 2012

Healthy lifestyle
Mä olen sellainen ihminen, joka innostuu vähän liiankin helposti asioista ja hurahtaa.
Varsinkin ruokaan ja terveyteen liittyviin hömpötyksiin ja trendeihin jään aina koukkuun. En mä nyt karppaukseen oo lähteny mukaan, mutta iHerbiin sitäkin kovemmin. Voi johtua tietenkin lumevaikutuksesta, mutta tunnen todellakin hiusten kasvavan, ihon parantuneen, kynsien kovettuvan, pitemmät ripset ja muutenkin oloni paljon virkeämmäksi käyttäessäni lisäravinteita. En ole ihan varma uskonko siihen käsitykseen, joka elää monilla superfood ihmisillä, että nykyajan ruoka on teollisesti niin käsiteltyä, että siitä on matkan varrella hävinnyt paljon ravintoaineita, eivätkä ne riitä enää nykypäivän ihmiselle ja siksi ravintoaineet tarvisi ottaa tabletin muodossa. Toisaalta ehkä silloin, jos nyt ei syö mitään muuta kuin einesruokia, eikä ole raakoja hedelmiä tai kasviksia nähnytkään, voisi kuvitella tapahtuvan jotain tuollaista. Mielummin uskon siihen, että nykypäivänä elän niin kiireistä elämää, etten muista aina miettiä, mitä suuhuni laitan.


Olen aina ollut sitä mieltä, että fyysinen terveys lähtee sisältä päin. Se mitä syöt on paljon tärkeämpää kuin se, mitä kasvorasvoja naamaasi laitat. Ostin esimerkiksi viime talvena apteekista "supertehokasta" kasvovoidetta kuivalle talvi-iholle, mutta oikeita vaikutuksia ihoni suhteen huomasin vasta, kun tajusin alkaa syömään omega3 rasvahappoja. Liikunta on aina ollut minulle elämäntapa, tapa purkaa stressiä ja tehdä hyvää itselleen. Olen todennut, että terveellinen ruoka plus jonkinlainen liikunta pitävät minut yksinkertaisesti onnellisena ja tasapainoisena, eivätkä ole vain suurfirmojen tapa iskostaa ihmisiin ajatuksia ja tehdä rahaa.

Yleisestihän suositellaan ainakin sinkkiä ja magnesiumia syötävän osana urheilullista elämää, koska niitä poistuu kehosta paljon hikoilun seurauksena. Mulle tulee ainakin todella helposti kramppeja pohkeisiin, jos en ota magnesiumlisää. Myös rautalisä aina satunnaisesti virkistää huimasti, ja monella naisella onkin surkea hemoglobiini ihan tietämättään. Luin itseasiassa erään tutkimuksen, jossa suositeltiin kokeiltavan rautalisää, vaikkei selkeää anemiaa olisikaan, koska se oli vaikuttanut tutkimuksen perusteella naisten virkeyteen joka tapauksessa. Kyllähän rautaa saisi runsaasti ruisleivästä ja lihasta, mutta joskus on sellainen olo, ettei maistu liha ja ruisleipä kilokaupalla. Muutenkin opiskelu vaikuttaa siihen, ettei aina jaksa tehdä sitä kallista ja terveellista ruokaa salaatteineen päivineen, vaan tyytyy nuudeleihin ja rahkapurkkiin, joista ei todellakaan saa tarpeellista määrää vitamiineja ja hivenaineita.


Kuitenkin se kingi tuote, minkä itse olen kokenut parhaaksi itselleni kaikin puolin on biotiini. Mulla lähti yhdessä vaiheessa hiuksia ihan mielettömästi jostain ihmeen syystä, joten aloin tutkiskella netistä, miten muut olivat toimineet. Huomasin, että todella moni suositteli eläinbiotiinia käytettäväksi ihan vaan siksi, että se oli periaatteessa samaa kamaa kuin ihmisten, mutta vain hieman vahvempaa. Ja no itse ainakin ajattelen, että jos kissalle suositellaan tupla-annosta verraten ihmisiin, niin täytyy olla ihmisten suosituksissa pahasti jotain pielessä. Noh minä sitten aloin syömään biotiinia ja joskus kuukauden päästä aloin huomata postitiiviset vaikutukset. Iho, hiukset ja kynnet kiittivät minua. Myös aineenvaihduntaan biotiini tuntui vaikuttavan positiivisesti.


Nykyään biotiinivalmisteet ovat sen verran kehittyneet, ettei tarvitse ostella kissojen purkkeja. Tutkiskelin suomalaisten verkkoapteekkien hintatasoa ja totesin, että 60kpl purkki biotiinia maksaa 13€ ja iHerbissä 150kpl purkki n. 7,8€. Että sillälailla saa taas ihailla Suomen hintatasoa. Iherbissä postikulut ovat yleensä 4 dollaria, eli huippuhalvat ja tuotteet tulevat n. kahdessa viikossa.

Iherbiin pääset tutustumaan täältä. Huom ei kannata hämmästyä sivuston pelkistettyä ulkonäköä, koska iHerb on eräs maailman suosituimmista lisäravinnekaupoista. Sieltä löytyy paljon luomutuotteita, ihania teelaatuja, pesuaineita hiuksista pyykkiin, siemeniä, mausteita ja urheiluprotskuja halvemmalla kuin Suomesta. Jos joku kiinnostuu tilaamiseen asti, niin tällä koodilla ZUC220 saa alennusta tilauksen arvosta riippuen 5 tai 10 dollaria.

Sellaista pyöri mielessä tänään.

Kaikki kuvat Pinterest

// Marsq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!