keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Capturing MomentsMua on alkanut hirveesti kiinnostaan valokuvaaminen. Selailen netistä koko ajan hienoja valokuvia jylhistä maisemista ja suunnittelen minkälaiseen kameraan itse panostaisin. Olen lukenut tämän blogin kaikki jutut valokuvaamisesta läpi ja oppinut paljon enemmän sitä myötä valokuvaamisen taiteesta. Olen itsekin joskus kuulunut niihin, jotka ostavat itselleen kameraan zoomin ja pikseleiden perusteella, mutta nykyään ymmärrän jo vähän enemmän. Mitä järkeä on osaa kallis kamera, jos aina kuvaa vain automaatilla, eikä kokeile sen hienoja ominaisuuksia? No ei mitään minusta. Siksi suosittelen tutustumaan kaikkiin oppaisiin. Valokuvauskirjaa en varmaan jaksaisi alkaa itsekään lukemaan, mutta blogin tutkiskelu pienissä määrin on todella mukavaa puuhaa. Jos ette tiedä mitä tarkoittaa ISO-herkkyys, aukko, f-luku, polttoväli tai valovoimaisuus, niin kannattaa tsekata. Kiinnostuneelle 99tavallista kameraprobleemaa listaa Digital Camera World.
More than 1000 words

En todellakaan haluaisi ostaa mitään miljoonakameraa, mutta perus mikrojärkkäri kuulostais hyvältä. Vanha nykistä ostettu Nikon hoitaa kyllä hommasta mitä loistavammin, mutta on iso ja hankala kuljettaa mukana. Tarvitsisin juuri tuollaisen pokkarin ja järkkärin välimaastossa kelluvan keskiluokan kameran.


Sony NEX-5N vaikuttaa mun tutkimusten perusteella yhdeltä kivoimmista tähän mennessä omiin tarkoituksiini soveltuvista peilittömistä järkkäreistä. Toisaalta kohta on tulossa myös Sony NEX-5R, jonka pitäisi olla ominaisuuksiltaan N:ää parempi mm. sisäänrakennetulla Wi-Fillään ja nopeammalla kohdennuksella.

Myös Olympuksen PEN E-PL3 vaikuttais aika hyvältä yksinkertaisuudessaan ja näyttäis olevan kunnon tarjouksessa Gigantissa. Toisaalta kaipaisin ehkä vähän tasokkaamman mallin, mutta rikkoutuessaan ei onneks olisi niin suuri häviö.Joka tapauksessa olen sellainen, että hajotan helposti esineitä ja tiputan kaiken, että kestävyys kamerassa ei olis pahitteeks. Jaakko haluis myös ottaa veden alla kuvia, joten siihen tarkoitukseen näyttäis sopivan parhaiten Olympus TG-1, jokapaikan kamera. Kestää pakkasta, pudotusta, vettä ja kovaa kohtelua. Kuvanlaatu ei ole aivan yhtä hyvä kylläkään kuin kahdessa edellisessä, mutta kuinka cool ois ottaa veden alla kuvia! TG-1 näytti loistavan juuri tuossa vedenalaiskuvauksessa kaikkien arvosteluiden perusteella.Noi kamerat on kyllä tollasia, että mitä enemmän niitä tutkii, sitä huonommin saa päätettyä mitä haluaa. Vähä niinku uusien juhlamekkojen ettiminen netistä, aina löytyy jännempi ja kivempi.
Pitäs nyt vaan tilata joku! Mutta, koska noi on kuitenkin arvokkaita ostoksia, tekee se päättämisen mahdottomaks. Kertokaa te mulle mielipiteitä hyvistä kameroista, kun en ite osaa päättää?


Kuvat Pinterest

// Marsq

2 kommenttia:

Thanks for leaving a comment, I greatly appreciate your taking time to do so!